Ohadza srušio Dinamo

Ohadza srušio Dinamo

18. veljače 2018. u 16:58 / KLUB: HNK Hajduk

Franck Ohandza je trenutkom lucidnosti srušio Dinamo na Maksimiru. Gavranović je promašio poklonjeni jedanajsterac i Hajduk je prvenstvo učinio zanimljivijim. Jedan udarac u okvir vrata i jedan gol. GNK Dinamo-HNK Hajduk 0:1

Hajduk je pobijedio Dinamu u Maksimiru u jednoj ratničkoj utakmici u kojoj su bijeli odlično otupili vršak napada plavih. Malo je prilika za gol imao Dinamo, a i ono malo što ej imao je skidao izvrsni Karlo Letica. Bilježimo tako dvije izgledne situacije za gol u kojima je Hajdukov vratar pokazao da je klasa. U prvome dijelu je ispred njega sam izbio Soudani nočna mora za Hajduka u derbijima, ali je Letica prozreo njegovu namjeru loba i čudesnom reakcijom spasio svoj gol. U drugome dijelu je nakon niza nespretnih izbijanja lopte iz šesnaesterca Hajdukova obrana poklonila gol šansu Soudaniu koji je sa nekih 7 metara odapeo jako, ali pravo u Leticu. Ova obrana je također vrijedna, ali nikako ne spada u istu kategoriju kao i ona prva. Više bi se reklo da je Soudani pucao na postavljenoga Leticu, doduše snažno, ali ipak na postavljenoga Leticu.
Hajduk je pak poveo iz jednog jedinog udarca na gol. Kao Juventus govorili su ljudi u kafiću. Jedan udarac jedan gol i onda svi znaju da je utakmica gotova. Ohandza je znalački iskoristio nepažnju Livakovića i Leškovića, ukrao im loptu i pospremio za 0:1, na oduševljenje bijeloga puka koji je i ovoga puta pohodio Maksimir u velikom broju. Postigao je Hajduku pri rezultatu 0:1 gol iz zaleđa kako kažu suci. Caktaš je podvalio na bok za Juranovića koji se sjurio prema vrhu kaznenog prostora povukao pas prema sredini za Saida koji rutinski pogađa mrežu.
Da baš ne bude potpuno u Juventusovom stilu pobribnuo se glavni sudac utakmice Pejin koji je prekršaj u napadu Soudania nad Lopezom okarakterizirao kao udarac sa bijele točke za Dinamo jer je Lopez gle čuda igrao rukom. Soudani je laktom legao na ramena Lopeza koji je u padu pogođen u ruku sa leđa. Pejin mu je još dodijelio i drugi žuti odnosno crveni karton. Sramota nad sramotama. Grozota nad grozotama. I sva sreča da je pravda zadovoljena jer je Gavranović prišao lopti punih gača. Vidio je da je na vratima onaj isti mangup koji mu je u Rijeci skinuo jedanajsterac, ako me sječanje dobro služi također nepostjeći. Pucao je Gavranović u istu onu stranu, ovoga puta je htio pogoditi uz samu vratnicu jer je svjestan da Letica brani sve drugo. Međutim nije pogodio i neka nije jer ovaj jedanajsterac je bio gadljiv do užasa. Pravi dokaz da Hajduk još nije platio pošteno suđenje. Do kraja je Dinamo pokušavao nešto pritisnuti, ali jalovo je to bilo. Nadali su se plavi da će im nakon još kojega ubačaja sudac pokloniti još koju priliku za poravnanje, ali to se ipak nije dogodilo. dogodilo se pak sa druge strane da je Ohandza srušen od strane posljednjeg igrača obrane Dinama koji je za to zaslužio samo žuti karton, a nakon toga je trener Kopić zbog neprimjerne rakcije isključen sa susreta.