Žorić i slobodna bacanja za prolaz Cibone

Žorić i slobodna bacanja za prolaz Cibone

7. siječnja 2018. u 20:03 / KLUB: KK Split

Prije susreta je bilo upitno tko će zaustaviti Žorića. Jukić i Najev su vodili veliku bitku naročito Najev, ali protiv slobodnih bacanja Žorića nismo imali šanse. Realizacija 16/18. KK Split-KK Cibona 67:76

Put bez povratka je započeo i prije početka utakmice. Skupilo se mnoštvo ljudi pred dvoramom, čekali su se redovi za kartu jer najavljeno je u novinama kako idemo na Cibonu sa NBA pojačanjem. Kad ono pred samom dvoranom stoji Šundov, ali ne u dresu. Nikome ništa nije bilo jasno, a utakmica samo što nije počela.
Početak je pripao Ciboni te je odmah bilo jasno kako će nam največe probleme stvoriti Žorić. Osim njega trice je stavljao Novačić dok je Ratkovica razvaljovao naše bekove. Malo p9malo smo se vračali u utakmicu, jednom prešli u vodstvo, ali isto tako propustili priliku da se odliiepimo i pobjedimo goste iz Zagreba. Do kraja su naši centri Jukić i večeras odlični Najev dobili 5 osobnih, a Žorić je upisao 28 koševa, od toga 16 iz slobodnih bacanja i 12 skokova. Baš on i Ratkovica su bili dovoljni za prolaz na F8 kupa. Večeras su žuti opet podbacili, a trener Skelin nikako nije mogao pronaći idealnu petorku. Činilo se u jednom trenutku da su to Filipović, Kalajžić, Širko, Keđo i Najev. Međutim niti oni nisu uspijeli odvesti splitski sastav do pobjede.