Nova blamaža u Mostaru

Nova blamaža u Mostaru

4. siječnja 2018. u 20:57 / KLUB: KK Split

Zrinjski je lakočom dobio ovu utakmicu i to je najgore od svega. Žuti tonu sve dublje i dublje. Niti imaju želje, niti volje da nešto promijene. Na kraju samo -10, ali to svakako nije realna slika viđenoga jer trebalo je biti puno gore. HKK Zrinjski-KK Split 85:75

Ovo što igra Split je jednostavno loše. Kapetan Keđo je igru u zadnje dvije utakmice opisao očajnom što je možda najbolji opis onoga što nam pružaju momci u žutim dresovima. Krajnje je vrijeme da se nešto promijeni također je konstatirao u izjavi nakon utakmice. Lakše je to naravno reči nego učiniti, ali stekli smo dojam da naši momci jednostavno ne znaju što sa sobom. Izgubili su kompas i sada bezidejno lutaju ligom koja je iz kola u kolo sve ozbiljnija. Magija od prošle sezone je nestala.
Niti danas nije bilo obrane. Zrinjski nas je razbijao sa svih pozicija. prvo nam je lekciju moderne košarke očitao Marko Ramljak, da bi nas na kraju tricama izbušio vremešni Vedran Princ.
Mi smo večinu utakmice odigrali bez pravoga centra, a nije dobro izgledalo niti kada su centri bili unutra. Filipović i Kalajžić jednostavno ne postoje na parketu, Marčinković rezerviran, Širko bez pogonskog goriva a to je za njega emocija, Scott igra utakmice za svoju statistiku, a ruku na srce nema sa kime niti igrati jer je prebrz za svoje suigrače, Keđo jedina konstanta ove ekipe se očito teško nosi sa ulogom kapetana, on je više čovjek iz drugoga plana. Kada se na to sve nadovežu trenerova lutanja na relaciji klub-reprezentacija situacija je sve samo ne obečavajuća. A u nedjelju na Gripe dolazi Cibona.