Mladost osvojila Stari plac

Mladost osvojila Stari plac

8. listopada 2017. u 14:00 / KLUB: RK Nada

Mladost je na krilima Nika Jurišića osvojila Stari plac. Prvi puta od osnutka lige. Sasvim zasluženo jer su gosti manje griješili. RK Nada - HARK Mladost 29:34

U derbiju Prvenstva zasluženo je slavila momčad Mladosti. Ponajprije zahvaljujući životnoj utakmici Nika Jurišića koji je postigao 24 zagrebačka poena. Utakmica je bila izvrsna za gledatelje, tvrda i muška prava ragbi, sa preokretima koji ostavljaju bez daha.

Prvih pola sata igre prošao je u izjednačenoj borbi za svaki metar terena. Nada prva dolazi do vodstva, ali samo nekoliko minuta poslije Jurišić postiže svoj prvi zgoditak koji uspiješno pretvara u vodstvo 5:7. Nada preko Plazibata prelazi u novo vodstvo 10:7. Luka Lerotić niti drugi put nije bio uspješan iz pretvaranja što će se na kraju ispostaviti jako bitnim detaljem utakmice. Bunić dobiva žuti, a Mladost i sa igračem manje dolazi do poravnanja. Pogađate da je sigurni realizator kazne bio Jurišić za 10:10. Završnica prvog poluvremena pripada gostima iz Zagreba. Dvije velike pogreške Nade dovele su do zgoditaka Perišića i Jurišića koji je oba puta uspiješno pretvorio za 10:24 kojim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku je Mladost odmah preko Jurišića povisila prednost iz kaznenog udarca na 10:27. Tek tada se Nada budi.
U 50. minuti susreta Antić postiže zgoditak, kojega Rosso pretvara za 17:27. Kako je vrijeme odmicalo Nada je bila sve opasnija pa je u 56. minuti zgoditkom Čulića te ponovno Rossa iz pretvaranja došla na minimalni zaostatak 24:27.
mladost je u tim trenucima bila jako ranjiva. Ostali su na 10 minuta bez Slavičeka zbog unfer igre iz zaleđa.
Nada je ovoga puta to uspijela iskoristiti pa je Čulić postigao zgoditak za vodstvo 29 : 27. Rosso pogađa stativu čime je Nada propustila realizirati svoje treće pretvaranje u utakmici.
U zadnjih 15 minuta opet drama. Vlajčević ui 70. minuti propušta izglednu priliku za pobjedu Nade. Zaustavljen je na svega metar od linije zgoditka. u jednoj bezazlenoj akciji na sredini terena Nada gubi balun, igrači Mladosti odigravaju do krila, a brzonogi Dominiko prolazi za novo vodstvo gostiju 29 :32. Danas neumoljivi Jurišić iz pretvaranja povećava na 29:34.
U zadnjih pet minuta splitski sastav više nije imao niti ideje niti snage za novi preokret. Stari plac od danas više nije neosvojiva tvrđava. I taj mit je srušen zauvijek. Srečom za naše momke o prvaku države se ove godine odlučuje nakon regularnog dijela prvenstva u jednoj utakmici između prvoplasiranog i drugoplsiranog.