Karlovac do prve pobjede-Karin Grand slam

Karlovac do prve pobjede-Karin Grand slam

30. rujna 2017. u 18:00 / KLUB: BK Nada SM

Odlična utakmica na otvaranju serije je pripala Karlovcu. Vidjeli smo čak 6 home runova. Za Nadu SM 2 Ćurković i po 1 Račić i Beaird, a za Karlovac Gales i čovjek odluke P. Karin. BK Nada SM-BK Olimpia 83 8:10

Splitski bejzbolaši su o unatoć čak 4 Home runa izgubili prvu utakmicu serije. Da će danas Nada SM imati problema dalo se naslutiti već u 1. izmjeni. Naime startni bacač Mosel je napunio baze, a Karlovac je poveo sa 0:1. Niti brzina niti kontrola nije bila na zadovoljavajućoj razini. Isto se ponovilo i u 3. izmjeni kada je P. Karin udario Grand slam za visokih 0:7. Mosela je ubrzo zamjenio Jones kojemu je Gales udario HR za 0:9.
Nada je bila šokirana, ali ne i pobjeđena. Uslijedio je povratak na 8:9. Ćurković je opet poveo napad sa 2 HR. Priključili su mu se Beaird i Račić. Malo je falilo za potpuni preokret, ali ipak nije bilo sreće.
Karlovac je napravio još bod i uspješno sačuvao pobjedu. Splitski sastav je danas imao problema sa startnim bacaćem i sa činjenicom da su HR uglavnom udarani bez igraća na bazama.