Rijeka još jednom bolja

Rijeka još jednom bolja

17. rujna 2017. u 18:58 / KLUB: HNK Hajduk

Rijeka je bolja ekipa, a Hajduk se samo može nadati da će uz puno rada i promjena početi pobjeđivati u Jadranskim derbijima. Heber je postigao oba gola nakon elementarnih pogreška splitske obrane. HNK Hajduk-HNK Rijeka 0:2

Kek je još jednom očitao lekciju Hajduku. U potpunosti je otupio napad bijelih na način da je paralizirao njihov vezni red. Da se razumijemo niti Rijeka danas nije bila na svojoj razini, ali joj je ito bilo dovoljno da sa dva gola potopi protivnika.
Golove koje prima Hajduk je stvarno teško razumijeti. Prvi je pao nakon što se Kožulj borio za jednu loptu na boku sa Žutom. Imao je bar tri puta priliku da je izbije daleko na tribine, ali nije. Posljedica je Žutin centaršut na prvu vratnicu i vrhunska reakcija brazilca Ebera koji je skrenuo preko nemoćnoga Stipice. Hajduk u tom prvom dijelu utakmice nije uputio niti jedan udarac u okvir gola.
U drugom dijelu je Cariillo uveo Ohandzu umjwesto Kožulja i Hajduk je izgledao opasnije. Pritiskao je,ali bez neke prave opasnosti po gol Rijeke. Sa druge strane Rijeka je igrala na kontre i polkontre. U jednom takvom izletu na polovicu Hajduka pada i novi gol. Borja Lopez je imao poprilično komodnu situaciju za očistiti loptu, ali se zaigrao što je iskoristio Mišić uzeo mu loptu, ubacio za Kvržića koji je odapeo iz prve, a Stipica čudesno obranio. Na žalost na odbijenu loptu je prvi stigao Heber koji je zakucao pod vratnicu za konačni rezultat utakmice.
Nakon toga je Hajduk imao dvije prilike koje nije ralizirao. Prvo Hamza iz slobodnog udarca puca u donji lijevi kut, da bi dvije minute nakon toga Almeida nakon ubačaja Tudora iz kuta sa glavom skrenuo loptu u gornji desni kut, ali je Prskalo oba dva puta bio spreman i obranio.