Grezda donio Osijeku pobjedu

Grezda donio Osijeku pobjedu

9. rujna 2017. u 20:57 / KLUB: HNK Hajduk

Grezda je junak derbija u kojemu smo vidjeli solidan nogomet. Iako je Hajduk poveo golom Nižića, to vodstvo nije dugo trajalo. Osijek je odmah izjednačio golom Hajradinovića, a na samome kraju golom Grezde pobijedio. NK Osijek-HNK Hajduk 2:1
Niti Hajduk nije u Osijeku mogao izvuči ništa osim poraza. Bijelo plavi su apsolutno zaslužili pobjedu jer su bili bolji i konkretniji. Hajduk je imao šansu da bar izvuće bod, ali je Grezda prije zadnjeg sučeva zvižduka i tu mogućnost otklonio.
Na pitnje svih pitanja kako će Hajduk dalje bez Vlašića smo na žalost vrlo brzo dobili odgovor. Teško, teško i još teže.
Njegovu ulogu je preuzeo Fran Tudor što bi možda u budućnosti moglo biti rješenje s obzirom na njegove kvalitete.
Ali navijački puk više ne želi čekati, želi titulu koja se ove sezone baš nudi.
U prvom dijelu utakmice Osijek je preko Ejupia imao dvije izvrsne prilike. Baš taj Ejupi i Boban koji su inače bili nesuđeni "hajdukovci" su stvarali najviše problema. Ejupi je čudo od igraća i prava je šteta da se za njega nije našlo novca za odštetu. Pogotovo kada se zna da ona nije bila velika i da bi se na kraju taj posao sigurno višesruko isplatio. Jer da nije bilo Ejupia na osiječkoj strani hajduk bi danas slavio sva tri boda.
Bijele je uglavnom spašavao danas izvrsni Stipica, a imali su i sreće jer su prvi zabili. Nakon udarca iz kuta početkom drugoga dijela Nižić je glavom zakucao loptu u mrežu. U tom trenutku smo svi pomislili kako bi sada trebalo stat na balun zatvoriti sve prilaze golu i na kontre i polukontre pokušati povisiti vodstvo.
Za vrijeme tih misli Osijek je izjednačio. Nakon ubačaja Bobana, majstor Ejupi je petom odigrao povratno za Hajradinovića koji je sam kao duh pogodio gol nemoćnoga Stipice.
Gol za pobjedu Osijeka koja je apsolutno zaslužena je pao u 93. minuti kada je Boban još jednom izigrao Savvasa. U nastavku akcije je Lukić proigrao Grezdu, koji je opetz sam kao duh pogodio gol nemoćnoga Stipice.
Kod oba primljena gola Hajdukov vratar nije imao vremena niti za pokušaj parade kako bi ti golovi izgledali zahtjevniji. To najbolje oslikava da je Hajdukova obra izigrana kao na malonogometnim terenima.
Daleko je do kraja prvenstva, ali već je puno bodova izgubljeno. Čak 7 u osam kola.