Čudo se nije dogodilo-Everton ide dalje

Čudo se nije dogodilo-Everton ide dalje

24. kolovoza 2017. u 23:05 / KLUB: HNK Hajduk

Četiri godine za redom Hajduk zapinje na zadnjoj stepenici za ulazak u skupine Europske lige. Slučajno ili ne i ovoga puta je suparnik bio bolji i zasluženo prošao dalje. HNK Hajduk-FC Everton 1:1

Hajdukova europska prića i ove sezone završava u ljetnim mjesecima. Bijeli nisu uspijeli nadoknaditi dva gola minusa iz prve utakmice u Liverpoolu. Bolje rečeno dva glupa gola minusa. Najavljivali su sa Poljuda da nije gotovo i da će bijeli u ovoj utakmici dati sve od sebe da prođu objektivno jačeg protivnika kao što je Everton. I nije to loše izgledalo u prvih 45 minuta. Hajduk je napadao stvarao probleme plavoj obrani i što je najvažnije od svega čudesnim golom Radošević pred sam kraj poluvremena poveo sa 1:0.
U tim trenucima su valjda i največi skeptici pomislili da su čuda ipak moguća.

Na njihovu žalost i na žalost svih nas baš to se i dogodilo.Ali ne Hajdukovo čudo već čudo sa Islanda u obliku loba Sigurdssona sa vjerojatno nekih 40-ak metara u 46. minuti. Stipica je zaplivao leđno, ali nije bilo šanse da uhvati taj precizan projektil. Everton je poravnao i praktički već u tom trenutku riješio pitanje prolaza jer Hajduk je morao postići još tri gola u što više nitko nije vjerovao. Pojavila se nekakva nada kada je Erceg u 64. minuti izborio penal, ali i ona je otišla u zaborav nakon što ga je Said izveo, a Pickford lagano obranio.
Zanimljivo je da je Said prije izvođenja ovoga penala uzeo loptu koju nikome nije htio dati. Bio je uvjeren da će pogoditi.
Do kraja je bilo još prilika i na jednoj i na drugoj strani, ali mreže su mirovale. Hajduk je danas odigrao hrabrije nego u Engleskoj i šteta je što bar nije pobijedio u ovoj utakmici, jer je to zaslužio.