Dva glupa gola presudila Hajduku

Dva glupa gola presudila Hajduku

17. kolovoza 2017. u 23:02 / KLUB: HNK Hajduk

Everton je uzeo pobjedu u prvoj utakmici i to poprilično uvjerljivu s obzirom na viđeno u ovih 90 minuta. Hajduk je primio dva glupa gola, a Ohandza jedinu priliku nije realizirao. FC Everton-HNK Hajduk 2:0

Hajduk nije igrao dobro i to svakako treba reči nakon ove utakmice. Dapaće igrao je užasno prvo poluvrijeme, dok su u drugome domačini malo prikočili pa je to izgledalo malo bolje i opasnije po Evertonov gol.
Everton je nakon dvije neshvatljive pogreške Vlašića i Savvasa koji su izgubili balun u zoni 25 metara od svoga gola ni krivi ni dužni golovima Keanea u 30. i Guaeya u 45. minuti došli do pobjede 2:0 u prvoj utakmici play-offa Europa lige.
Dojam je grozan jer je ovo bila utakmica za 0:0, ali bijeli su doslovno sami sebe pokopali, odnosno poklonili visoku pobjedu protivniku.
Everton je nakon sigurne prednosti ostvarene u prvih 45 minuta očekivano prikočio. Iz igre je izašao izvrsni Klaasen, a Hajduk je osim prilike Ohandze u 61. minuti kojemu je Pickford obranio imao još barem dvije izgledne situacije Hamza i Erceg u kojima je mogao do gola spasa. Jer teško je vjerovati da će bijeli ovome ne baš jakome Evertonu na Poljudu dati dva gola, a pritom ne primiti niti jedan.