Bez golova u Danskoj

Bez golova u Danskoj

27. srpnja 2017. u 22:00 / KLUB: HNK Hajduk

Brondby i Hajduk su odigrali prvih 90 minuta u Danskoj. Niti jedna ekipa nije bila u izrazitoj prilici za postizanje pogodaka. Nastavlja se tako problem preciznog pasa u završnici što Hajduk jednostavno mora popraviti. Brondby IF-HNK Hajduk 0:0


Nogometaši Hajduka moraju biti zadovoljni rezultatom jer su izvukli su vrlo dobrih 0-0 s gostovanja. Bila je to izrazito čvrsta utakmica s malo izrazitih prilika ili bolje rečeno niti jednom izrazitom prililom. Pustimo one priće da nije bilo bloka ili da je bolje dodan zadnji pas.

Bilježimo dakle da je Brondby trkački močnija ekipa od Levskog, ali niti oni i završnici nisu brilijantni. Prvi pokušaj na utakmicinje imao Savvas Gentsoglou, ali su njegov udarac nlokirali stoperi.

Brondby je polako počeo preuzimati dominaciju prikazavši agresivan nogomet. HAJDUK se branio i to uspješno. Možda i najzreliju priliku na utakmici Danci su imali u 20. minuti kad je Mukhtar odapeo iz slobodnjaka s 20-ak metara iskosa, a Dante Stipica lakočom obranio.
Pokušava i.Mensah pred kraj prvoga dijela, ali promašuje okvir gola.
U drugome dijelu je najvažnije bilo to što je Futacs iznudio drugi žuti prvog stopera Brondbya Paulusa Arajuurija pa ga neće biti u uzvratu na Poljudu. Do kraja je još Nižić imao izglednu priliku glavom, ali on ipak nije gol igrač. Na Poljudu sljedeći četvrtak slijedi nova bitka istih suparnika gdje bi se vrlo lako moglo dogoditi da samo jedan gol odluči o prolazu dalje.