Nacionalu prva pobjeda u seriji- Luketin tragičar

Nacionalu prva pobjeda u seriji- Luketin tragičar

2. lipnja 2017. u 22:46 / KLUB: MNK Split

Nacional je poveo u finalnoj seriji na uvjerljivi način. Split Tommy je imao igru i aktivan rezultat u prvome dijelu kada je gubio 2:1. U drugome je Luketin udario Čujeca, dobio crveni karton i kola su krenula nizbrdo. MNK Nacional-MNK Split Tommy 7:2

Visoka i uvjerljiva pobjeda Nacionala u prvoj utakmici serije. Split Tommy je odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme, ali mu niti to nije bilo dovoljno za ništa više od gola minusa nakon prvih 20 minuta.
Nacional je prvi došao u vodstvo već u 3. minuti kada Luka Perić poentira iz jedne gužve ispod nemoćnog Luketina. Gol spada u rubriku glupo primljenih golova jer je bilo više prilika da se balun izbije iz opasne zone.
Ništa zato utakmica je išla dalje i naši momci su izgledali sve bolje i bolje na terenu. Plod dobre igre na žalost nisu kapitalizirali. Posebno boli 8. minuta susreta kada su imali čak 4 mrtve šanse za poravnanje u istoj akciji. Majko moja što se sve tu dogodilo, ali balun nikako nije želio u gol. Jesusa je blokirao Mordej u zadnji tren, Suton je pogodio Stativu, Babić Mordeja u bloku... Igrala se 11. minuta susreta kada je Suton oduzeo balun Postružinu proigrao prema Ćorluki koji sa lijeve strane sa gol aut linije pogađa za zasluženo poravnanje preko Pavlića. Strašan gol, nevjerovatan.
U 16. odnosno 17. minuti Babić glavom i Ćorluka propuštaju odvesti naš sastav do prednosti, akazna stiže minutu poslije. Tihomir Novak zabija eurogol od grede nakon izvrsnog duplog pasa sa Jelovčićem. Do kraja poluvremena Split Tommy je bio zreo za još koji gol iako je po svemu viđenome trebalo biti bar neriješeno.

Drugi dio utakmice je pak u potpunosti pripao Nacionalu koji je znao iskoristiti isključenje Žarka Luketina nakon neshvatljive reakcije i udaranja u glavu Kristijana Čujeca u 24. minuti susreta. Sve je zakuhao Rok Mordej koji je nezgodno startao na Ćorluku i nakon toga mu dobacio da simulira. Malo se zagužvalo, naravno bez ikakave potrebe, a onda je Luketin odlučio pravdu uzesti u svoje ruke. Dobio je zasluženi crveni karton čime je svoju momčad gurnuo prema porazu. Osim toga izravni crveni znači da ga neće biti barem još dva susreta.
Nakon toga je Nacional samo rutinski utakmicu priveo kraju. Prvo je za 3:1 na asistenciju Čujeca pogodio Rajčević čime je prednost igrača više iskorištena na najbolji mogući način.
Dvije minute poslije već je bilo visokih i neuhvatljivih 4:1. Jesus je pokušao dugim pasom pronaći Marića, balun je presjekao Mordej i pogodio rašlje Jukićevog gola.
Nisu se naši momci predavali. Igrali su i pokušavali i dalje, ali nekako je sve to izgledalo jalovo. Ipak mali tračak nade se ukazao kada su Jesus i Grcić odigrali dupli pas nakon kojega je potonji pogodio za smanjene Nacionalovog vodstva na 4:2.
U 34. minuti Rajčević ima priliku odvesti nacional na 5:2 iz akumulacije, ali Jukić brani. Trener Victor Acosta uzima minutu odmora i na parket šalje golmana igrača u liku Jakova Grcića, međutim to nije urodilo plodom. Dapaće vidjeli smo još tri gola Nacionala. Prvo fantastični gol Čujecanakon dodavanja Carlosa Espinole, pa onda Jelovčića i na kraju Postružina za konačnih 7:2.
Iz ove utakmice treba izvući pouke i krenuti hrabro dalje. Shvatiti da je ovaj poraz u biti samo 1:0. Za konačnu pobjedu trebaju tri pobjede.