Split Tommy u finalu

Split Tommy u finalu

1. lipnja 2017. u 2:34 / KLUB: MNK Split

Split Tommy je odigrao najbolju utakmicu u sezoni kada je to bilo najvažnije. Dinamo je samo tri puta pogodio okvir gola, a naši momci su osim postignuta tri gola dominirali cijelim susretom i imali mali milijun šansi. Split Tommy-Dinamo 3:0

Nakon veličanstvene pobjede sa zvučnika je odjekivala pjesma Novih fosila "šuti samo šuti, šuti moj dječaće plavi" koja je najbolje mogla opisati sve viđeno na terenu. Futsal Dinamo nije pokazao ništa odnosno izgledalo je kao da ih uopće nema pored goropadnih splićana.

Da će ova noć biti izrazito bijela dalo se naslutiti nakon uvodnih nekoliko minuta. I unatoč tome što u tim trenucima niti jedna ekipa nije imala neke izrazite prilike Split Tommy je izgledao kudikamo kompaktnije i opasnije.

Već u 4.minuti Koturović prolazi Penavu, no puca pored gola. Nekako je izgledalo da je to njegova noć. Vodstvo od 1:0 je uslijedilo u 6. minuti. Suton pronalazi usamljenog Grbića koji dodaje za Ćorluku, a on neobranjivo pogađa gostujući gol. Onda je uslijedilo razdoblje bez golova, ali sa velikim prilikama za splitski sastav. Babić, Suton i Grcić ne uspijevaju svladati Škorića. I onda je u 17.minuti iz sjajne akcije u tri poteza izigrana obrana Dinama. Naoko loše dodavanje Grbića za Sutona, pa njegovo protrčavanje po lijevom dijelu terena, ubacivanje za Jesusa koji zabija za 2:0 je i definitivno najbolja akcija.
U drugome dijelu je na terenu opet postojao samo Split Tommy.
Dinamo jednostavno nije mogao parirati visokom presingu. U 31.minuti u kontri 3 na 1 Suton dodaje desno za Babića koji vara Škorića i šalje loptu u bliži kut za 3:0! U 34.minuti gosti prelaze na igru s Horvatom u ulozi golmana-igrača, no ne uspijevaju ozbiljnije zaprijetiti Luketinu. Bilanca ove utakmice je da je izboreno još jedno finale sa Nacionalom, ozljeda Koturovića i veliki povrtak Grbića koji i unatoč tome što nije postigao gol nosi epitet ponajboljeg igrača ovog susreta.