Split Tommy uzeo prvu pobjedu u seriji

Split Tommy uzeo prvu pobjedu u seriji

22. svibnja 2017. u 1:59 / KLUB: MNK Split

U iznimno dobroj i zanimljivoj futsal utakmici Split Tommy je golovima Koturovića i Ćorluke došao do prve pobjede u polifinalnoj seriji za Prvaka Hrvatske. Dinamo se dva puta vračao, ali je na kraju poklekao. MNK Split Tommy-Futsal Dinamo 4:2

Dinamo je bio vrlo dobar na trenutke i odličan, a njihov strateg je dobro pročitao igru naše ekipe.
Posljedica toga je bila dva povratka Dinama u utakmicu i nekoliko mrtvih šansi koje je izvrsni Jukić bravurozno skidao.
Ali sve u svemu pobjeda je i više nego zaslužena. Koturović je pogodio prva dva, a Ćorluka zadnja dva gola od kojih je drugi gol Koturovića pravo malo remek djelo.

No krenimo redom prvi gol i prvo vodstvo našeg sastava je djelo Grcića koji je podvalio Koturoviću koji snažnim prizemnim udarcem sa krila pogađa suprotni kut Dinamovog gola.
I onda je bilo još nekakvih pokušaja a Dinamo je pruzeo konce igre. Prvo je Jukić boksao van kaznenog prostora pa je gol visio iz indirekta da bi potom sudac svirao penal za Dinamo u 19. minuti što je Capar iskoristio i poravnao na 1:1. Zanimljiva je odluka trenera Acoste koji je za penal uveo Luketina umjesto Jukića. Međutim to nije pomoglo.
Naši momci su uzvratili na najbolji mogući način. U 20 minuti najbolji trenutak utakmice. Suton iz kornera brzinom munje na Koturovića a ovaj bomba pod gredu za 2:1 i miran odlazak na odmor prije nastavka utakmice.

U drugom poluvremenu Dinamo je opet pritisnuo. U 24. minuti je Jukić dva puta skinuo Penavi. Apsolutno čudesne obrane, ali ne i Reedu koji je u istoj minuti pogodio iz blizine za 2:2. Dobra igra zagrebačkih plavih je tim golom nagrađena.
Na novo vodstvo Split Tommya smo cekali do 29. minute kada je motor splitske ekipe Josip Suton povukao sa svoje polovice prosljedio Ćorluki koji u padu pogađa za 3:2 i erupciju oduševljenja.
U istoj minuti Dinamo je preko Kanjuha zamalo došao do novog izjednačenja. Pogodio je Kanjuh gredu koja se valjda i sada trese.
Onda slijede dvije velike prilike Split Tommya. Prvo se Babić sam pred golmanom spetljao tražeći neka komplicirana rješenja da bi nakon toga Ćorluka sam kao duh promašio za potvrdu pobjede.
Ćorluka je bio sudionik još jedne velike prlike kada je pogodio statuvu iskosa sa desne stra, a balun su več svi vidjeli u golu. Onda pet minuta prije kraja Dinamo stavlja igraca golmana i preuzima rizik. Taj rizik se nije isplatio iako je bilo prilika jer je Ćorluka pogodio na prazan gol za 4:2 nakon što je Kanjuh nestvarno izgubio balun u lošoj predaji.
Prva pobjeda je ostvarena i sada sljedi druga utakmica u Zagrebu za sedam dana kada se pritisak seli na stranu Dinama koji nema pravo na poraz jer se serija igra na dvije pobjede.