Hamza oteo pobjedu Lokomotivi

Hamza oteo pobjedu Lokomotivi

16. svibnja 2017. u 22:10 / KLUB: HNK Hajduk

Lokosi su opet namučili bijele. Minute su ih djelile od sva tri boda na Poljudu, ali Hamza je mislio drugačije. HNK Hajduk-NK Lokomotiva 1:1

Hajduk se izgleda još nije oparavio od poraza u Rijeci. Odigrana je još jedna loša utakmica. Gosti su bili bolji u prvome poluvremenu dok je Hajduk više na silu nego na znanje preko Hmaze došao do poravnanja pred krtaj drugoga poluvremena.
Jedini svijetli trenutak današnje utakmice je što Vlašić i dalje igra dobro. Već je u 10. minuti odigrao povratnu loptu, na koju je natrčao Memolla koji je uzdrmao gredu. u 17. je proigrao Futacsa koji je pucao pored vratnice.
Lokomotiva je bila sve bolja i konkretnija i onda je obrana Hajduka namjestila lošu off-side zamku koju su Lokosi objeručke prihvatili. Ismajli je primio loptu i uposlio Doležala koji je pogodio prazan gol za 0:1.
Drugo poluvrijeme je započelo isključenjem Bočkaja. Lokomotiva se od toga trenutka orijentirala na obranu i skoro su i uspijeli. S igračem više je Hajduk napadao, ali nekako jalovo bez konkretnih pravih prilika. Gol izjednačenja je u 88. minuti postigao Hamza nakon što je Savvas pucao, Šemper kratko odbio, a Hamza pospremio za 1:1.
Mogao je Hajduk u 96. minuti do nezaslužene pobjede, kada je nakon kornera Vlašić pucao, Savvas glavom promjenio smjer, a Šemper maestralno obranio.
Kako je i Osijek remizirao i jedni i drugi imaju isti broj bodova pa će se za konačni rasplet u borbi za 3. mjesto čekati do zadnjeg kola.