KK Split u polufinalu na Cedevitu

KK Split u polufinalu na Cedevitu

5. svibnja 2017. u 23:07 / KLUB: KK Split

Obrana je ključ uspjeha grmio je trener Skelin prije utakmice. I njegovi momci iako vidno umorni i desetkovani ozljedama su je odigrali sjajno. Osiječki komarci večeras nisu ubadali, zaustavila ih je žuta zavjesa. KK Split-KK VROS 64:57

Osijek je zaustavljen sjajnom obranom i to je svima jasno. Da toga nije bilo sada bi se osječani radovali i u nedjelju bi imali prilike zaigrati protiv Cedevite. Ovako su žuti ti koji će na megdan prvaku. I vjerujte da ni Veljku Mršiću večeras nije bilo svejedno koga će dobiti za protivnika. Polufinalna serija se igra tko bolji od 5 utakmica i tu Cedevita naravno vidi svoju priliku. Osim toga imaju i mlađi i odmorniji roster što splitski sastav na žalost nema. Ali Žuti su u polufinalu i još jednom apostrofiramo da vjerujemo u naše momke koji ove nedjelje u 20,30 na mitskim Gripama otvaraju seriju pred sasvim je sigurno prepunom dvoranom.

Večerašnja utakmica je bila prava mala lekcija kolektivne obrane u kojoj su žuti u potpunosti neutralizirali skok Osijeka, te ih sveli na smiješnih 57 koševa u utakmici. Na trenutke se vidjelo da neki igrači više ne mogu. Padali su od umora sa nogu, ali nisu posustajali jer su bili svjesni da ih nema tko zamijeniti. Pokušalo se sa bolesnim Rančićem i povratnikom Kanaetom, ali nije išlo. Najviše su potegli Širko i Filipović koji su odigrali gotovo cijelu utakmicu, a u trenucima kada se sve lomilo i kada je trebala lucidnost u realizaciji i završnici sve su na svoja leđa preuzeli Kedžo i Subotić. Baš njih dvojica su bili upravo veličanstveni. U ovoj utakmici svakako treba pohvaliti i centarski dvojac Jukić i Najev koji su odradili veliki posao pod koševima. Svima skupa hvala za još jednu čarobnu noć na Gripama, a veselimo se onome što nas čeka.