Na Gripama smo 20 posto bolji

Na Gripama smo 20 posto bolji

6. ožujka 2012. u 1:30 / KLUB: KK Split

Nakon poraza u Zadru u prostorijama splitskih žutih je održana još jedna tiskovna konferencija. Ovoga puta su uz Nikolu Vujčića pred medije izašli Srđan Subotić i predsjednik Ilija Naletilić. Sve prisutni marketing majstor Skelin je vodija presicu i uopće nije bilo loše.

Predsjednik Naletilić je izrazio [b]zadovoljstvo sa interesom za košarku[]/b. Zahvalio se novinarima na potpori koju su pružali zadnje vrime vezano za tešku situaciju u klubu. Zahvalija se gradskim vjećnicima i zamjenici gradonačelnika A. Visković. Posebno je apostrofirao vjerovnike koji su unatoč svemu bili strpljivi.

Stvorene su pretpostavke da se nešto riješi i mi ćemo pokušati u budućnosti dignit klub na viši nivo.

Sportski direktor Vujčić: [i]Ja bi samo se osvrnija na utakmice koje su isprid nas. Imamo problem šta nikako ne možemo odigrati kompletni. Javljaju se te neke sitne ozljedice. To nam stvara problem jer nemamo igrača za nadomjestiti. Evo ni sutra na žalost nećemo imati Dijana i Mimicu. Dolazi nam ekipa koja je ostvarila 10 pobjeda u nizu. Potrebna nam je pomoć publike. Neka bude dva navijača više nego protiv Alkara i mi ćemo biti zadovoljni.[/b]

Subotić: šteta šta u Zadru nismo uspili izvuči do kraja. Nedostaje nam Mimica i Dijan, ali Split je doma favorit. Mi doma igramo puno bolje.

Šta možeš reć o Jollyu JB?
Puni su samopouzdanja. Dobili su 10 za redom. Oni sigurno dolaze sa namjerom da pobjede, ali mi ćemo učinit sve da tako ne bude. Na domaćem terenu igramo 20% bolje. Prevaga je Vujčić u tandemu sa Sobinom koji zajedno pod košem svakoj ekipi može stvoriti probleme.

Dvoboj sa Rosom će biti važan.
Sigurno da oće. Sve kreće od njega. On je igrač koji kvalitetom odskače od ove lige, ali to me dodatno motivira.

U Zadru je vanjska linija bila problem. Ko može nadomistiti Mimicu?
U zadru je Babić dobro odigra, ali realno Mimicu je teško nadoknadit. Niko ne može pogoditi šuteve koje on pogađa. Morat ćemo se bazirat na nečemu drugome.

Kakva je ozljeda Mimice?
Vujčić: Mimica bi treba biti spreman za sljedeću utakmicu sa Zabokom. Ima pronblema sa ahilovom tetivom.

Tija bi spoment da ćemo napraviti bogat zabavni program za publiku. Biti će nagradnih igara... Apleiramo da publika dođe u šta većem broju i da se 2 ure lipo zabavi.


Kakva je budućnost Splita za dvi godine.
Naletilić: Ovo je projekt za duže vrime. Naša juniorska ekipa je naša budućnost. Mi nećemo kupovati strance. Za to nemamao novaca. Nama nije prioritet ABA liga. Znamo da je kriza u državi, a u Splitu je situacija još gora. I mi smo dosta krivi za neke stvari. Sa ovim šta nam je Grad pomoga mi idemo naprid. Mislim da smo na pravome putu.

Kako mlade zadržat? Sobin i Katić. Već postoji interes za njih.
Na žalost mi moramo proizvoditi i prodavati. Budžet smo smanjili na biološki minimum. Kroz neka nova pravila koje najavljuje novi Ministar treba očistiti hrvatski sport. I možda onda bude lakše. Naša je strategija da nećemo trošiti i razbacivati novce. To nas je i dovelo do ovakve teške situacije. Nije se radilo planski. Ne može se ništa priko noći. Osnova nam je naš omladinski pogon.

Kažete Grad je pomoga. Na koji način?
Naletilić: prvi put u povijesti GV Grada Splita je pomoglo klubu. Dobivat ćemo po 2 milijuna kuna godišnje. Naravno daleko je to od 20-30 milijuna koliko Zagreb daje za Cibonu svake godine. Mi ćemo na temelju dogovora sa Gradom u sljedeće tri godine dobit 6 milijuna kuna. I dobili smo garancije na račun kojih možemo podignit kredit i počet riješavat stare dubioze.

Kako mislite napunit proračun za 2013. i 2014.? Novce od grada ćete potrošiti za stara dugovanja. Znači opet ste na nuli.
Mi ćemo prodavati igraće i pronalaziti sponzore. Možda i privreda krene nabolje. Očekuje nas i preoblikovanje kluba. Od toga ćemo dobiti neka sredstva i vjetar u leđa. Dovesti ćemo nove ljude koji će vjerovati u ovaj klub i ljude koji ga vode.