Hajduk i Split podjelili bodove

Hajduk i Split podjelili bodove

19. veljače 2017. u 18:58 / KLUB: HNK Hajduk

Hajduk i Split su podijelili bodove u poprilično monotonoj utakmici. Split je poveo golom Pešića, a Hajduk izjednačio golom Ercega. Tako je propuštena prilika da se već sada preskoči Osijeka na trečem mjestu. RNK Split-HNK Hajduk 1:1

Iako su Hajdukovi navijači sa nestrpljenjem željeli vidjeti nešto novo, neki novi Hajduk nisu vidjeli ništa novo niti novi Hajduk. Igra je užasno podsječala na prvi dio sezone i na utakmice kontra Splita gdje su crveni bili konkretnija ekipa na terenu.
Novi trener je najavljivao igru sa dva napadača Futacs i Ohandza i tri plana za pobjedu. Plan A, plan B i plan C. Teško se oteti dojmu da niti jedan od tih planova nije bio učinkovit ili još bolje rečeno nije bio vidljiv na terenu. Jedan stariji gospodin koji je utakmicu gledao u čuđenju je komentirao da Split igra na način da ne primi gol, a Hajduk na način da ne zabije gol. To je otprilike bio sažetak dosadnog prvog dijela utakmice.
Drugi dio je bio zanimljiv tek u zadnjih petnaestak minuta kada se u biti i odigralo sve vrijedno spomena u ovoj utakmici.
Tada su padali i golovi, a nogomet se navodno igra zbog golova.

Danas Hajduk nije imao nikoga u sredini terena koji je mogao kreirati prilike pa su napadači uglavnom sami sebi dolazili po balun nerijetko na sredinu terena. Koliko je tu bilo izgubljenih baluna to sam bog zna, a tek ono kada pokušavaju okrenuti stranu pa balun putuje sa liva na desno jedno sto godina. Osim toga niti obrana nije imala neki svoj dan. Posebno apostrofiramo jako lošu partiju Ćosića koji je već u prvom dijelu bio zreo za promjenu.
Kako se to nije dogodilo njegovo ispadanje iz igre u 76. minuti, kada ga je predriblao Jovanović i proigrao Pešića koji je pogodio za vodstvo crvenih od 1:0 je Hajduka bacilo u očaj.

Tek tada bijeli kreču nešto riskantnije u utakmicu. I nije se dugo čekalo na poravnanje. Gol za 1:1 je djelo Vlašića koji milimetarski servirao balun na glavu Ercega koji lako poentira. Baš taj Erceg je bio največa prijetnja splitovcima.
Namjestio je i sjajnu šansu Tudoru koji je pogodio gredu.

Šteta jer bi današnja pobjeda i tri boda Hajduku dala prednost od dva boda ispred Osijeka koji je izgubio od Rijeke. Ovako Hajduk i Osijek dijele treču poziciju koja vodi u Europu.