Čarli i Sale falivali, a Ruhek trpao

Čarli i Sale falivali, a Ruhek trpao

1. prosinca 2016. u 22:00 / KLUB: MNK Split

Brod 035 je neočekivano došao do pobjede na Gripama. Za goste je hat-trick postigao Ruhek, dok je Ćorluka promašio penal za vodstvo čime je utakmicu trasirao prema porazu. MNK Split Tommy-MNK Brod 035 2:5

To je bila jedna od onih utakmica kad ti baš ništa ne ide od noge. Split Tommy je imao nekoliko dobrih prilika prije gola Periśića za vodstvo od 1:0 u 10. minuti susreta. Utakmica je dalje išla u nekom čudnom ritmu u kojem su se gosti iz Broda odlično branili, a Split Tommy nije imao viziju kako do drugoga gola. I onda je bljesnuo Ruhek koji u 14. minuti pogađa iz prve prilike za izjednačenje. Do kraja poluvremena nije bilo promjena.

U drugom dijelu je uslijedio rezultatski potop splitskog sastava iako je sve moglo biti drugačije da je Ćorluka u 29. minuti pogodio penal. Naime valjda nikom u dvorani nije jasno kako je moguće onoliko falit branku. Puknit doslovno nebu pod oblake. Golman u desnu stranu, a balun visoko preko grede. Bila je to prekretnica ove utakmice u kojoj je Split Tommy propustio priliku da opet zasjedne na vrh prvenstvene tablice. Nakon toga je Babić imao čak dvije velike prilike. Čovjek sam kao duh i ne pogađa gol, a ponekad niti balun. Nakon jedne takve stopostotne prilike Brod 035 izlazi u kontru i snalažljvi i uporni Ruhek u 31. minuti pogađa za vodstvo 1:2. Glave se nisu niti pošteno ohladile, a sudac svira šesti prekršaj Split Tommy-a. Odgovornost prreuzima izvrsni gostujući vratar Milanović i pogađa pored Luketina za visokih 1:3.
Iako je ostalo dosta vremena do kraja utakmice igra našeg sastava nije ulijevala povjerenje kako bi se moglo doći do preokreta. Dapaće gosti su postigli još dva gola i zapečatili veliku pobjedu. Prvo Ruhek nakon prekršaja nad vratarom Luketinom postiže svoj treći gol na utakmici, a onda Gudelj na przan gol za 1:5.
Igrao je Split Tommy zadnjih 9 minuta i sa igračem golmanom, ali bezuspješno. Baluni su uglavnom završavali u bloku ili rukama sigurnog Milanovića. Do kraja je naš sastav preko Sutona došao do konačnog rezultata ove utakmice 2:5.
Teško je da se išta može prigovoriti igračima Split Tommy-a nakon ove utakmice. Dali su sve od sebe i utakmica je mogla otići i na stanu domačina. Imali su puno šansi koje je nemoguće promašiti. Danas iz prekida nisu bili onoliko opasni kao u prethodnim utakmicama, a balun još uvik ne ide dovoljno brzo da bi se stvorio kvalitetan višak igrača. Treba nešto naučiti iz ovoga poraza i što prije neke stvari popraviti kako bi se do kraja prvenstva došlo u optimalnu formu. Glavu gore momci.