Bašićev gol donio tri boda

Bašićev gol donio tri boda

16. listopada 2016. u 18:57 / KLUB: HNK Hajduk

Bijeli su uz dosta muke došli do pobjede protiv fenjeraša iz Parka mladeži. Nakon zaostatka od 0:1iz prvoga poluvremena Hajduk je zaigrao bolje i golovima Futacsa i Bašića pobjedio. Hajduk-Split 2:1

U prvom dijelu Hajduk je po ko zna koji puta ove godine trčao kao muha bez glave. Inicijativa bez jasnih kontura igre i bez ikakve opasnosti po protivnički gol. Da stvari budu još gore Split je iz kontre preko brzonogog Pešića poentirao za 0:1. U tom trenutku smo svi pomislis da će bijeli ukenjati još jednu proslavu.
Prekid je očito dobro došao hajdukovcima da see saberu i krenu odlučnije i pametnije prema golu Splita. Said je bio latentna opasnost gotovo u svakome napadu, Futacs je napokon korišten zaono što ga najbolje ide, a to je spuštanje baluna glavom i razigravanje ostalih napadaća. U jednoj gužvi Said se dobro ogradio u kaznenom prostoru nakon čega je gurnut sa leđa pa je sudac Burilo svirao jedanesterac. Futacs je bio taj koji je preuzeo odgovornost i razornim udarcem donio izjednačenje.
I kako se utakmica bližila kraju HAjdukov pritisak je slabio. I utakmica bi vjerojatno završila podjelom bodova da balun u svoje noge nije uzea Toma Bašić koji se na vrhu šesnaeesterca oslobodio jednog čuvara i topovski lijevom nogom pogodio rašlje nemočnoga Duke za veliko slavlje Torcide.
Slijedi gostovanje kod Istre.