Poraz u produžetku

Poraz u produžetku

16. travnja 2016. u 21:09 / KLUB: KK Split

Žuti su pali i drugu utakmicu u nizu. Šteta jer su im baš svi rezultati išli na ruku u ovom kolu. U utakmici u kojoj su žuti bili za nijansu bolji, a Đugum ostvario double-double, produžeci su donijeli slavlje Šibeniku. GKK Šibenik-KK Split 90:84

Ukopala ih trica. Tako bi se ukratko mogao opisati poraz žutih na Baldekinu. Šibenik je naime susret odveo u produžetke tricom Domagoja Bašića samo dvije sekunde prije isteka 40 minuta. Da stvari budu gore i ta je bila iz drugoga pokušaja. U produžetku je još jedna trica bila presudna i to ona Pavla Paića za 86:83 koja je trasirala put pobjedi Šibeniku.
Žuti su baš u tom segmentu šuta za tri poena bili katastrofa. Pucali su 27 puta, a pogodili svega 4.
Najbolji igrač ovoga susreta je vrijedni Ante Đugum sa double - double učinkom(23pts, 11 skokova), ali s obzirom na to da je Šibenik pobjedio prvo ime susreta je Bašić koji je postigao 28 koševa i više trica nego svi žuti zajedno.
Šteta jer ovu utakmicu su žuti bili bolja ekipa. Ne puno bolja, ali bolja. Čudljiv je bio taj završetak utakmice u kojemu je Bašić iz drugog pokušaja pogodio za produžetke, ali šta je tu je. Dvije pobjede i tri poraza su realnost, a slijedi još jedno gostovanje u nizu protiv Kvarnera 2010 koji je danas pobjedio Goricu.