Split Tommy-u derbi -Bajrušović sjajan

Split Tommy-u derbi -Bajrušović sjajan

29. ožujka 2016. u 20:16 / KLUB: MNK Split

Nakon otkaza i suspenzija napokon dobre vijesti. Split Tommy je nakon lošeg početka utakmice ulaskom Bajrušovića i Neta pronašao pravu postavu i pravu igru za slavlje u derbiju. MNK Split Tommy-MNK Square 4:2

Uvod je pripao dubrovčanima koji su na Spit Tommy-u primjenili već oprovani Nacionalov recept. Kontre i polukontre nakon loših predaja baluna u opsanim zonama. Sve je kulminiralo kada je u 9. minuti Square poveo sa 1:0! Šamija je progurao loptu kroz noge svom čuvaru, a zatim neobranjivo pogodio mrežu pokraj nemoćnog Stojkića.
Spliot Tommy je dugo predugo bio šokiran. Igrala se igra bez igre sa mali milijun dodavanja koja ne vode ničemu osim možda još kojoj kontri i gorem minusu. I kada su već svi gledatelji izgubili strpljenje trener Perica je napokon povukao zamjene odnosno pronašao pravu igru. Bajrušević i Neto su od tada gospodarili terenom.
Split Tommy je malo pomalo počeo povezivati konce igre, a napadi su izgledali sve opasniji. U 18. minuti je pao i izjednačujući gol. Neto je povukao sa desne strane, oštro ubacio pred gol Squera gdje je Cvjetković u padu pogodio vlastitu mrežu. Međutim isti taj Cvjetković je samo minutu poslije iskoristio totalnu konfuziju splitske obrane i pogodio za novo vodstvo dubrovčana od 1:2
Split Tommy se nije predavao, već je još jače stisnuo gas i u izvrsnoj akciji je Bajruušović zabio za 2:2.
Malo zatim Bajrušović je bio protagonist akcije u kojoj je izborio penal, a Neto je postigao svoj prvijenac u dresu trgovaca za prvo vodstvo 3:2. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.
U drugom dijelu se nastavila dominacija domaćeg sastava koja je okrunjena fantastičnim volejem Jelovčića na asistenciju Bajrušovića za 4:2.
Nakon toga su se redale šanse pred golom dubrovčana. Genario, Grcić, Gotovac, Pavić nisu nalazili put do mreže za mirnij finiš, ali ništa zato jer je igra Splita u tim trenucima bila navisini. Pokušali su zadnje dvije i pol minute igrači Squarea sa igračem golmanom, ali im to nije donijelo ništa osim zamalo petog komada na praznu branku.
Kad se sve skupa sagleda Split Tommy se i dalje mući, odnosno traži. Puno je pacerskih grešaka koje protivničkim ekipama daju mogućnost lakih golova. Neto je definitivno donio sigurnost, dubinu i opasnost prema naprid, a Bajrušović prijeko potrebnu energiju. Baš njih dvojica su autori čak 3 od 4 splitska gola. Neki igrači su vidljivo van forme. U prvom redu se misli na Jelovčića. Trener Perica još uvijek luta sa sastavom. Puno je tu još posla, a vremena sve manje. Već u subotu se igra u Zagrebu protiv Uspinjaće, a pobjeda je uvijek imperativ.