Kalinić katastrofalan - Heister 2 gola

Kalinić katastrofalan - Heister 2 gola

26. srpnja 2015. u 22:48 / KLUB: HNK Hajduk

Istra je porazila Hajduka. Po rezultatu bi se reklo čak i razbila. Ali uistinu nije baš tako bilo. Dvije katastrofalne reakcije Lovre Kalinić su odvele utakmicu na mlin domačina, a Hajduka u najveći poraz u Puli ikad. NK Istra 1961-HNK Hajduk 4:1

Već vidim natpise po splitskim novinama i portalima. Američki kapital razbija narodni klub, ne može se bez para, trener nema pojma, zašto su neki ostali doma... I naravno ka i uvik u Splitu svi će oni biti u pravu. Jer baš sve stoji i sve je ka sveto pismo, ako nisi gleda utakmicu u kojoj je Hajduk poražen sa visokih 4:1.
Na terenu je ipak sve to izgledalo kudikamo drugačije i unatoć visokom porazu. Prva dva gola su isključiva greška vratara Kalinića nakon kojih bi se i jedna Barcelona teško vratila u igru, a kamoli neče ovakav Hajduk. Hajduk koji i dalje prema naprid nema neku suvislu igru i sve to nekako izgleda presporo i samim time lako čitljivo za suparničke obrambene igraće. Veliko je pitanje zašto ne igra Milevsky jer kada se ekipa brani ka šta je to danas Istra radila jedan takav igrač koji praktički jedini ima pravi potez virtuoza može puno pomoći u probivanju bunkera. Nema se šta prigovoriti igračima za trud i trku. Upravo tako, oni su dali sve šta su mogli, a ponavljam nitko ne može predvidit da će vratar proguta prva dva gola ka najveća rupa. Nekada davno u nekim boljim vrimenima Hajduk je bija poznat po vrhunskoj obrani i još boljim vratarima. Hajduk je bija ekipa koji je prima najmanje golova u ligi i to u puno ozbiljnijoj ligi od ove "republičke". Jer mora se jednom pogledat istini u oći i reći da Hajduka danas dobivaju ekipe koje su nekada igrale 4. 5. i ko zna koje lige. Nisam pobornik priće da je to zato šta se u Hajduka ne zna ko pije a ko plaća, a neki drugi imaju gazde. Niti sam pobornik prića kako trener nema pojam... Ali eto mući me ka i uvik jedno te isto pitanje kako je moguće da Hajduk ima ovako lošega vratara i lošu obranu. I kako je moguće da u zadnjih 20 godina Hajduk nema niti jednoga izrazito brzog igraća, kao na primjer ovoga maloga Heistera kojega ima Istra. Čovik nam je da dva gola, zavalja Tudora i izborija penal. Čudo od igraća, a on ne igra u Hajduka već u Istre. To me muči.
Ovaj poraz je gurnija Hajduka na 8. mjesto prvenstvene tablice i stvari mogu biti još i gore dok se bijeli igraju po europama.