Bejzbolaši startali pobjedom u Ligi prvaka

Bejzbolaši startali pobjedom u Ligi prvaka

15. lipnja 2015. u 16:14 / KLUB: BK Nada SM

Bejzbolaši splitske Nade SSM otvorili su kvalifikacije Lige prvaka pobjedom. U tvrdoj utakmici naši momci predvođeni danas izvrsnim Marinom Tadićem na mjestu bacača su zasluženo slavili.BK Nada SSM - BK Espoo Exspos 4:1

Odličan početak za splitske bejzbolaše u Antwerpenu. Nakon teške i tvrde utakmice koja je obilovala pogreškama i jedne i druge obrane upisana je prva pa stoga i vrlo važna pobjeda na zahtjevnom turniru.
Od samoga početka utakmice dale su se vidjeti dvije stvari. Da je Marin Tadić iznimno fokusiran i raspoložen pa će finskoj ekipi teško polaziti za rukom da naprave nešto više u napadu i da su i jedna i druga obrana poprilično nesigurne.
Nakon početnog ispitivanja snaga Nada dolazi u vodstvo u 2. izmjeni preko Vrlića-Kovčića na grešku finske obrane.
U istoj toj izmjeni danas neprepoznatljivi Jakšić i Dabo su propustili prilike za osjetnije vodstvo. Kazna je stigla u 3. izmjeni što ujedino i jedini bod koji su finci napravili na današnjoj utakmici. I taj bod je plod nesvakidašnjih pogrešaka splitske vanjske linije Vrlića-Kovačića i Ćurkovića koji se tom prilikom i ozljedio te je zamjenjen.
Nada je opet u 3. izmjeni imala dvije izvrne prilike da se ponovno vrati u vodstvo nakon odličnog udarca Pribilovića za 3B, ali Mislav Tomić i Wayne Ough nisu bili prisebni za udarac pa je ta prilika otišla u zaborav.
Utakmica je napokon prelomljena u 7. izmjeni na greške finske obrane kada Andrija Tomić i Marin Tadić rade bodove za vodstvo od 3:1. Finski prvak više nije imao snage za preokret, a Nada SSM je napravila još jedan bod u 8. izmjeni na udarce Ougha, Vrlića-Kovačića, Jakšića i Marina Tadića čime je postignut i konačni rezultat ove utakmice od 4:1

Marin Tadić je apsolutno prvo ime ovoga susreta. Na mjestu bacača je odbacao cijelu utakmicu niti jedan bod nije primo zasluženo 0ER i još je stigao umiroviti osam protivničkih igrača 8K.

Napad nije briljirao pa je teško nekoga posebno izdvajati. Za nešto više na ovom turniru potrebno je više udaraca pogotovo kada su igrači na bazama u izglednim situacijama za bodove. Na današnjoj utakmici su Jakšić i Dabo bili ti koji su imali priliku da pruže puno više.