Rijeka posao zgotovila u 13 minuta

Rijeka posao zgotovila u 13 minuta

18. veljače 2015. u 19:10 / KLUB: HNK Hajduk

13 minuta. Tocno toliko je bilo potrebno da Hajduk potpise kapitulaciju na Kantridi. Igraci Hajduka nisu odigrali nista kao sta se iz rezultata vidi. Obrana nije bila dovoljno cvrsta, a napad nije ni igrao. HNK Rijeka-HNK Hajduk 3:0

Reka bi meštar iz Velog mista 13 im kolpi palo dabogda. Groznno i nepodnošljivo je izgledala Hajdukova igra. Već nakon prvog gola su pogubili sve konce. Izgledali su kao boksač koji je upravo preživio teški knock-down i samo se čeka kada će uslijediti konačni pad. I taj se pad na nesreču bijelih dogodio vrlo brzo već u 13. minuti kada je utakmica i konačno završena. Završena šta se tiće bilo kakve neizvjesnosti oko pobjednika ovoga susreta.
Pa vratimo se malo na utakmicu. Prva dva gola Jugovića i Balaja su sve samo ne izrađene akcije iz kojih bi bilo koja pa čak i niželigaška obrana primila golove. Mislim Jugović u padu traži balun unazad i lagano plasira pored Vasilja. Vratar nepotrebno naprid i naravno samim time bez valjane reakcije na ovaj polovni udrac. Drugi gol je tek teška komedija kada Balaj sa vrha šesnaesterca praktički iz kolina iz nemoći udara, balun okrzne Milovića koji samo malo kasni u bloku i to naravno vara vratara Hajduka za 2:0. Mislim Rijeka je bila dominantna i tu se ništa ne može poreći. Hajduka kao da i nije bilo na terenu. Sredina terena je svjesno ili nesvjesno prepuštena Rijeci. Obrana smiješna i nedorečena, napad potpuno otupljen.
Fascinantno je naravno i to šta po ko zna koji put ove godine Gotal i Milevskiy nisu igrali zajedno, a to se bar do sada pokazalo kao najopasnij tandem kojega bili uopće imaju.
U neka davna vrimena kada su u Hajduka igrali časni i pošteni igrači od srama se nakon ovoga ne bi pojavljivali u gradu do iduće utakmice. Ma ne bi se niti u zrcalo pogledali jer bi ih bilo sramota. Meštar bi sakriva Hajdukove slike i trofeje da mu ludi građani ne bi razbivali izlog, a navijači bi radili takav pritisak da bi cila atmosfera u gradu mirisala na barut.
To je bilo nekada, a sada izgleda normalno kada te dobije tamo neka Rijeka i kada umireš od straja jer ideš u goste strašnoj Lokomotivi.