Križevčani dobili, ali u jaketu

Križevčani dobili, ali u jaketu

21. siječnja 2012. u 22:35 / KLUB: KK Split


U jednoj jako dinamičnoj utakmici "Jugoplastika" je pobijedila Križevce. Još jedna pobjeda je u kućici i to je jako važno. Iako je pobjeda ostvarena sa samo šest poena razlike treba naglasiti da je splitski sastav dominirao tijekom cijele utakmice. Neprestano su bili u vodstvu, a gosti su pokušavali stići.

Gostujuća ekipa je puno zujala, a malo meda dala. Red je prvo krenuti od gostiju i napisati par riči o njima. Od svih Križevačkih igrača najviše se iskazao Luka Žitko koji je uzgred rečeno postigao i 25 koševa. U jednom trenutku utakmice probleme žutoj obrani je stvarao i Ivan Buva koji je dominirao pod koševima. I to je otprilike bilo sve.

Kroz neobavezni razgovor došao sam do saznanja da je Žitko bivši igrač Jugoplastike, a Buva Cedevite. Svašta. Ali vratimo se mi na domaću ekipu. Na naše žute. Teret pobjede su po ko zna koji put ove sezone iznijeli najiskusniji i najbolji. Sobin i Subotić i Mimica. Sobin je veći dio utakmice uspješno razarao protivničku obranu i horocima lako poentirao. Usput pogodio je i dva slobodna bacanja. Subotić bi potegao uvik u pravo vrime. Kada ostali žuti ne bi znali šta sa balunom dodali bi njemu i stvar bi uglavnom bila riješena. Mimica taj virtuoz među obručima. Šta o njemu napisat. On je mozak i srce ove Jugoplastike. Osim što je postigao 28 poena i imao 4 skoka, neprestano je svojom brzinom izluđivao protivničku obranu. Jednostavno je neuhvatljiv. A šta je najbolje može on i više, samo kad oće.

Pitanje koje mora mučiti novoga trenera je kada će proraditi i ostali. Za pravi rezultat treba više raspoloženih igrača.

Ovo je prva pobjeda novog trenera Bavčevića i stoga čestitamo.

[Piše: "Zeško"]