Zakopčani do grla

Zakopčani do grla

17. siječnja 2012. u 23:00 / KLUB: KK Split

Ka i svaki dan sija sam na kavu u "Treće poluvrijeme", legendarnu splitsku kavanu di bi se nakon utakmica Hajduka raspravljalo šta je moglo bolje, je li bila dobra taktika, ko je dobro igra a ko loše... Otvorija sam Slobodnu, a ono gle čuda. Splitski žuti minjaju trenera i smjenjuju direktora Petra Škovrlja. Ma nije to ništa čudno u svitu profesionalnog športa. Pogledajte samo Dinama i Hajduka padaju treneri i direktori ka na traci.

Ovdi je ka razlog smjene navedeno to šta trener nije dovoljno forsira mlade igrače. Zanimljivo, nema šta. Obično je razlog smjeni loši rezultati. Međutim, nikako se ne može reći da je trener Vušković imao loše rezultate. Trenutna liderska pozicija u 1. A ligi i plasman u FF kupa Hrvatske u uvjetima u kojima je to ostvareno veliki je podvig. Što Uprava KK Splita želi postići sa ovom smjenom malo je kome jasno.

Pokušao sam od, sada već bivšeg trenera, Vuškovića dobiti nekakav komentar. Sve što je rekao je to da ne može davati nikakve komentare prije nego se savjetuje sa odvjetnkom. Petar Škovrlj je također zamoljen za komentar, ali nije ništa želio komentirati osim to da će i dalje obavljati sve one poslove koje je i do sada obavljao. Osim toga dobija je i najodgovorniji posal a to je privatizacija kluba. Malo je ljut na novinare šta su napisali da je dobija otkaz jer kaže da to nije istina.

Predsjednika Naletilića sam pokuša kontaktirati u više navrata. Odgovor je bija kratak "na sastanku sam zovi kasnije". Sve u svemu nejasna situacija.

Ako je izbor kluba mladost, neko im treba jasno i glasno dati do znanja da mladost bez iskustva znači agoniju. A ovaj klub je dugo u agoniji. Možda i predugo.


[Piše: "Zeško"]