Pobjeda - zadnja četvrtina putokaz za dalje

Pobjeda - zadnja četvrtina putokaz za dalje

25. listopada 2014. u 18:54 / KLUB: KK Split

Teško je reći da su žuti pregazili goste iz Zaboka. Iako na kraju rezultat sugerira sigurnu pobjedu to nije bilo baš tako. Tek u zadnjoj četvtini kada se digao nivo obrane sve je izgledalo puno bolje, a napad je lakše trpao. KK Split - KK Zabok 78:64.

Utakmica je počela dobro za žute. Markulin i Mimica su pogađali, a gosti iz Zaboka sve nijemo promatrali. Nakon + 8 u prvoj četvrtini gledatelji su pomislili da će pobjeda doći puno lakše. Međutim več u drugoj četvrtini slijedi totalni preokret i hladan tuš. Zabok nevjerojatnom serijom završava sa + 9 i na odmor odlazi sa pola koša prednosti. Raspoloženi su u tom trenutku bili Vlajić i Lež koji su unosili pomutnju u tromu splitsku obranu.
Treća četvrtina je bila malo bolja kopija druge, ali sva sreča gosti se nisu previše odlijepili. A onda je u zadnjoj uslijedila puno bolja igra u obrani. Točnije žuti su prešli na zonsku obranu i totalno izludili goste. Ulaskom Đuguma se dobila visina i skok pod obručem, a u napadu su lako poentirali Filipović, Mustapić i Mimica koji je i ovoga puta bio najbolji igrač susreta.
Naravno da se pobijedi ne gleda u zube, ali svakako treba postaviti neka pitanja kako bi se stvari popravile na vrijeme. Nije jasno zašto se Split muči sa ekipom koja je drugorazredna po svemu, nije jasno zašto Split nema više raspoloženih pojedinaca koji bi zajedno u istim intervalima parirali protivniku, nije jasno zašto najiskusniji igrači u trenucima kada su sami na šutu daju balun onima koji svakako ne trebaju šutirati, nije jasno zbog čega na poziciji centra imamo igrača koji ne može primiti balun niti od poda niti kada mu se direktno baci u ruke, nije jasno zašto bekovi imaju više skokova od centara i nije jasno zašto nam treba 35 minuta utakmice da shvatimo da postoji i zonska obrana, nije jasno zašto nas u gostima može dobiti i poljoprivredna zadruga. Otprilike to nije jasno. Nadamo se da će treneru žutih iz utakmice u utakmicu biti sve jasnije i da se takve greške neće ponavljati.