Nastavlja se i košarkaško prvenstvo

Nastavlja se i košarkaško prvenstvo

6. siječnja 2012. u 14:50 / KLUB: KK Split

Nastavlja se i košarkaško prvenstvo. Napokon je završena trakavica sa štrajkom i plačama za igrače. Zamislite, molim Vas, kako je igrati košarku cijelu godinu i ne dobivati plaću. Grad Split i zamjenica Visković su stali iza svoga velikana. I neka su. Ide se prema privatizaciji. I to je dobro. Neka se zna ko je gazda. Međutim pitanje je tko će to kupiti dionice splitskog kluba koji nema nikakvu imovinu.

Sitite se one drame sa Hajdukom koji je kudikamo zanimljiviji eksponat. Od donošenja Zakona o športu iz 2006. godine privatizirana su samo tri nogometna kluba. Neki su u postupku privatizacije. Svi drugi klubovi se ipak nisu odlučili na takav potez. Zanimljivo je, pa čak i intrigantno da niti među ovima nema niti jedan klub iz Zagreba iako su zagrebački klubovi imali velike financijske dubioze.

Međutim, ostavimo to sada sa strane. Vratimo se našim košarkašima, onima koji su zaslužili da im se divimo što zbog strpljenja što zbog ostvarenog razultata u dosadašnjem dijelu sezone.

Prvenstvo se nastavlja 10.01.2012. kada u Split dolazi ekipa KK Zameta.Utakmica se odigrava u 19:00 sati, nadamo se pred punom dvoranom.

Očekujemo nastavak pobjedničkog niza i naravno iz utakmice u utakmicu dizanje forme kako bi se prava eksplozija dogodila u FF kupa Hrvatske, kada u polufinalu igramo protiv zagrebačke Cedevite. Svi moraju za 10-15 % bolje i više.

Treba skinit kapu i treneru Vuškoviću koji je odlično vodio ekipu u dosadašnjem dijelu sezone, te Petru Škovrlju koji je uvijek tu. Tu negdi. Ali uvijek na pravom mistu. Šteta šta ga nema više, ali i to je priča sama za sebe, tema koja prati sve nas sportske entuzijaste.

U nedjelju, 15.01.2012. pak idemo u goste Sonicu u Zadar gdje na vrućem terenu također očekujemo pobjedu.

U nekom od idučih članaka ću se svakako posvetiti Cedeviti i njihovom vlasniku Emilu Tedeschi, "Jer on to zaslužuje".


[piše: "Zeško"]