Neka Dođu

Neka Dođu

30. prosinca 2011. u 1:30 / KLUB: KK Split

"Neka dođu, samo neka dođu". Neka uvik dolaze ako misle gubit jer nam se to sviđa. Večeras se u Splitu definitivno nisu dobro proveli i unatoč brojnijoj navijačkoj podršci. Igrači Splita su zasluženo odnijeli pobjedu.

Na trenutke su se alkari znali približiti na nekih 7 poena razlike, ali dalje nije išlo. Gledajući reakcije trenera obje ekipe dalo se zaključiti da trener žutih Vušković u niti jednom trenutku nije pokazivao znakove nervoze. To je očiti znak da je bio poprilično siguran u pobjedu.

Maligani su podivljali i u jednom trenutku pomislili da će sustići splitski sastav. Međutim zaslijepljeni navijačkim slijepilom nisu primijetili da je u tom trenutku Split igrao praktički sa drugom postavom. Na klupi su bili Subotić, Sobin, Babić. Bravo treneru. Odličan potez i odmor u pravo vrijeme. I onda kada je to bilo najpotrebnije prva postava se vratila na teren i objasnila prepotentnim sinjanima tko je gazda na Gripama. Svi pokušaji gostujućih igrača bili su nedovoljni za bilo kakvo iznenađenje.

Uvijek je bitno napomenuti i tko je bio najbolji pojedinac u splitskom sastavu jer očajnički trebamo zvijezde u koje se mladi mogu ugledati. Zvijezda ove večeri definitivno je bio Srđan Subotić koji je postigao 20 koševa. Tome je pridodao i 5 vrijednih asistencija i 3 skoka. I to nije sve. Diktirao je tempo Splitove igre i pogađao kada nitko drugi za to nije imao hrabrosti. Bravo Subotiću!

Moramo se osvrnuti i na igru Josipa Sobina koji je važan kotačić u igri Splićana. Postigao je 19 koševa, 5 asistencija i 6 skokova. Reklo bi se ništa manje od Subotića. Jedini je problem taj što je Sobin cijelo drugo poluvrijeme izgledao umorno i naravno kao i obično mučio cijelu dvoranu sa svojim pokušajima da pogodi slobodno bacanje.

Mimica mi je vječna enigma. Od njega uvijek očekujem najviše. Međutim ovoga puta je potpuno zakazao. To jednostavno ne mogu prihvatiti. Mimica je igrač za velika dostignuća i od njega ništa osim najboljeg ne dolazi u obzir. Dijan se puno trudio, ali izgleda da još nije u pravoj formi. Dobro je da imamo vremena da se posložimo i da se dobro pripremimo za nastavak sezone. Godina koja je za nama odrađena je na najbolji mogući način. Sada je očito red na upravi da iznađe načina kako bi ovu ekipu održala na okupu i eventualno je pojačala za završnicu natjecanja.

Malo me živcira zašto Grad ne stane iza svoga velikana, kao što je Zagreb stao iza svoje Cibone. Priča da nema novca je tanka. Viša nama znači Jugoplastika nego bolnice, škole, vrtići, socijala, kultura i sve šta god možete pomisliti. Jugoplastika je najbolji klub XX. stoljeća i jednom zauvijek neka svi čuju Grad Split je proslavio šport i športaši. Da nije športa i športaša niko na svitu ne bi zna da Split uopće postoji. Da nije Jugoplastike i dalje bi bili selendra na karti svijeta.

Osim Splita, u FF su se za sada plasirali Zagreb CO i Zadar.

[Piše: "Zeško"]