Propustili pobjedu u zadnjim trenucima utakmice

Propustili pobjedu u zadnjim trenucima utakmice

27. svibnja 2014. u 10:57 / KLUB: BK Nada SM

Drugi poraz u nizu na teškom gostovanju kod Trnawe. Splićane je još samo jedan izbačeni igrač dijelio od pobjede, ali to se nije dogodilo. Trnawa je na krilima svojih najboljih igrača ostvarila preokret i pobjedu. BK Angels - BK Nada SSM 10:9.

Još jedna uzbudljiva utakmica u kojoj Nada nije imala sreće i u kojoj je minimalno poražena od odličnog protivnika. Utakmica je ovoga puta dobro počela za Nadu SSM jer se već u prvoj izmjeni napravio bod. Angelsi su se mučili do 4. izmjene kada rade 4 boda i kada se na trenutak činilo da Nada na to vodstvo neće imati odgovor. Međutim spličani su malo pomalo stizali vodstvo i na kraju u zadnju izmjenu ušli sa vodstvom od jednog boda. Da stvari budu još bolje Kovačić je prva dva udarača Angelsa izbacio na SO. Međutim tada je na red došao ubojiti dvojac Angelsa Biskorovayni i Omasta koji je u ovoj utakmici imao čak 7/9 uz 8 RBI i 2 HR. Biskorovayni je na 0-2 udario 2B, dok je Omasta također na 0-2 udario single čime je rezultat poravnat. Čuninka je odmah zatim udario za pobjedu domačina.
Ključna je bila 8. izmjena kada Nada i unatoč lošem bacanju mladog Hoffmanna nije napravila više od tri boda, a mogla je i trebala. Hoffmann je bio apsolutno van kontrole, a najiskusniji Nadin igrač Jurjević nije imao strpljenja pa je na 2-1 zamahnuo na lopticu koja nije bila dovoljno dobra za udarac, dok je A.Tomić Nadin najbolji udarač na 3-2 zamahnuo na visoku lopticu ćime je izbacio Dabu na drugoj bazi. Treba li uopće napominjati da je nakon toga taj isti Hoffmann četvoricu igrača Nade prošetao ili pogodio dok ga trener nije zamijenio.
U istoj toj izmjeni u obrani M.Tadić radi grešku na prvoj bazi i umjesto čiste duple igre i kraja izmjene Kovačić mora bacati još 15 loptica gdje izbacjuje dva naredna igrača na struck out čime se Nada dovela u poziciju da im u zadnjoj izmjeni najbolji igrači Angelsa dođu u priliku za udaranje što se pokazalo kao kobno.
Osim toga u 9 . izmjeni je Nada imala još jednu priliku za povečanje vodstva, ali je Dabo donio lošu odluku u pokušaju da sa treče baze dođe do boda.

Od Nadinih igrača su se na udaranju istaknuli Pribilović 2/4, M.Tadić 3/4 3 RBI i Dabo 2/3,2B,2RBI.
Kovačić je ubilježio drugi poraz. Bacao je cijelu utakmicu, ali ključne loptice nije bacio na pravo mjesto. Dapaće svi bitni udarci su se dogodili kada je imao 0-2. Primio je i 2 HR. Njegovi brojevi manje više sve kazuju o tome što se događalo na utakmici. 10 ER, 6 BB, 12 SO.