Nada u 7. izmjeni prelomila utakmicu

Nada u 7. izmjeni prelomila utakmicu

1. lipnja 2013. u 19:05 / KLUB: BK Nada SM

Nada SSM je teže od očekivanoga upisala još jednu pobjedu. Gosti su predvođeni izvrsnim Danijelom Levakom izdržali do 7. izmjene kada je splitski napad napokon eksplodirao i prelomio utakmicu. Nada SSM - Vindija 8:2

Utakmica se odigrala i unatoć užasnim vremenskim neprilikama koji zadnjih dana vladaju u Dalmaciji. Teren je nadljudskim naporima Nade doveden u dobro stanje i utakmica je otpočela na vrijeme. Međutim to kao da je poremetilo Nadine igraće koji su na palici imali velikih problema. I unatoć ranom vodstvu od 1:0 u 1.izmjeni Nada nije imala nikakvih šansi da povisi svoje vodstvo. Da stvari budu još gore Danijel Levak je imao svoj dan i neprestano je svojim brzim loptama izluđivao nadine igraće. U 5. izmjeni gosti koriste možda i jedinu veću pogrešku splitskoga bacača Franka Kovačića i utakmicu okreću u svoju korist. Unutarnju ravnu lopticu je izvrsno udario Gajšek i to je bilo dovoljno za erupciju sreće na varaždinskoj klupi. I tako sve do 7. izmjene kada je Nada napravila ključnih 5 bodova i prelomila ovaj susret. Sve je započelo sa udarcem Ivana Račića za bazu. Uslijedila je čudna odluka suca Ćurina koji je previdio HBP, a Račić je to mudro iskoristio i napredovao do treće baze. Levak je prošetao najopasnijeg Nadinog udaraća Strouda, a onda je uslijedila obrambena pogreška short-stopa Kruheka čime je Nada izjednačila rezultat. Nakon toga je Marijan Tomašić je izvrsno udario za vodstvo. Uslijedilo je malo taktike što baš i nismo viđali ove sezone. Bunt Tadića i udarac za dvije baze Ive Vukosava čime je vodstvo zabetonirano na 6:2. Konačni slom varaždinaca usljedio je u 8. izmjeni kada je Stroud udario rijetko viđeni home run prema starom splitskom rodilištu za dva boda.

Franko Kovačić je odbacao najbolju utakmicu ove sezone, 7 2/3 inning, 2 ER, 5 K.
U napadu su se istakli Ivan Račić 3/4, od čega jedan udarac za tri baze, Ivo Vukosav 2/3, od čega dva udarca za dvije baze i 1 RBI i Marijan Tomašić 1/1 GWRBI.