Pobjednička serija ne prestaje

Pobjednička serija ne prestaje

4. svibnja 2013. u 22:46 / KLUB: BK Nada SM

Splitska Nada je pobijedila još jednom. I to na neugodnom gostovanju kod najvećeg rivala karlovačke Olimpije. U udaračkoj utakmici puno bolje su se snašli spličani koji već dugo ne znaju za poraz. BK Olimpija - BK Nada SSM 9:14.

Splitska serija i dalje traje. Na uvijek neugodnom gostovanju kod Olimpije Nada je zasluženo odnijela pobjedu. Utakmica je mogla i morala biti završena u 7. izmjeni, ali je Jurjević napravio nekoliko početničkih grešaka koji su domačinu dali zraka za priključak. Nada je i ovoga puta imala puno udaraca, točnije 15 dobrih udaraca što nekako postaje i pravilo. Bilo je tu i izvrsnih obrambenih akcija Andrije Tomića, Franka Kovačića i sveprisutnog Strouda koji imponira na poziciji shortstopa.
Za Nadu je odlično utakmicu otvorio mladi Hrvoje Tadić koji je na mjestu bacača odbacao 4. izmjene i u tim trenucima je Nada još uvijek vodila 0:4. Njegova zamjena Dabo nije u potpunosti odgovorio na ukazano povjerenje trenera Račića i uz već pomenute greške Jurjevića produžio je kakvu takvu nadu karlovčanima. Za Karlovac je i ovoga puta startao Darko Kvaternik koji je izvađen iz igre od strane karlovačkog trenera u 5. izmjeni kada je Nada napravila ključnih 7 bodova.
Na udaranju za Nadu su se istakli Tonći Jurjević 2/4, 2 RBI, Andrija Tomić 2/4 1RBI, Ivan Račić 3/5 2RBI, Clint Stroud 3/5 2 RBI i Marin Tadić 2/4 1 RBI.