Poraz koji nije izgledao loše

Poraz koji nije izgledao loše

17. travnja 2013. u 9:13 / KLUB: KK Split

Ako se za iti jedan poraz u sportu može kazati da nije izgledao loše onda je to upravo ovaj kontra Cibone. Žuti su pune tri četvrtine držali utakmicu u egalu. Peti faul Sobina i Katića je bilo previše i utakmica je izgubljena. KK Cibona - KK Split 79:61

Izgleda da je za Split puno bolje gubiti utakmice u ovakvom sastavu nego dobivati u onom kojega nazivamo prva ekipa. Još jednom su mlađe snage odigrale solidnu utakmicu. Erjavec je prepisao recept kolege Jusupa iz Zagreba i Cibonu zonskom obranom držao u egalu poune tri četvrtine. Krezubi vukovi su tada bili u igri zahvaljujući Blassingameu koji je u zadnjoj četvrtini praktički sam riješio utakmicu sa serijom trica. Da ne bi ipalo da je sve bilo dobro u igri žutih treba skrenuti pozornost na lošu efikasnost i loš skok u obrani. Osim toga možemo biti zadovoljni. Najbolji igrač i strijelac žutih je u ovoj utakmici bio Ivan Siriščević sa 24 postignuta poena, ali sa prosjekom šuta 47%. Dvoznamenkasti su još bili Sobin i Kraljević.
Upisan je i treći poraz. Svi porazi su od ABA ligaša, a sve pobjede protiv A1 ligaša. Stvari za sada idu željenim smjerom. Bitno se dovući do 4 pozicije i pokušati osvojiti prvenstvo. Sljedeća je doma protiv Kvarnera.

Osim svega treba napomenuti da je na tribinama viđen i najbolji košarkaš KK Splita svih vremena, a po mom skromnom mišljenju i najbolji Europski igrač svih vremena Toni Kukoč. Izgleda da su ga poslovi opet doveli u Zagreb. Ko zna možda ga u subotu vidimo u Splitu.