MORNAR - u final four

MORNAR - u final four

6. travnja 2013. u 21:45 / KLUB: VK Mornar

Kakva je to utakmica bila. Igralo se za četvrtu poziciju u doigravanju hrvatskog prvenstva. Svaka akcija je bila na rubu incidenta. Suci katastrofa. VK Mornar BS - OVK POŠK 4-3.

Dugo vremena nismo vidili jednu ovako zatvorenu, tvrdu i neizvjesnu utakmicu na bazenima u Poljudu. Utakmica je opravdala epitet derbija kola. Bilo je tu svega. Malo golova sa jedne i druge strane, odlične obrane Duje Jelovine na vratima POŠK-a, crveni kartona za trenere i njihove pomoćnike i na kraju maestralan lob za pobjedu Mornara od strane junaka ove utakmice Danijela Burića.
Prva četvrtina je završila sa 0:0, što je pravi mali raritet u vaterpolu, u drugoj su napokon pali golovi. Poveo je POŠK preko Buhe nakon jednog u nizu situacija sa igračem više, a Mornaru je donio izjednačenje Marinić-Kragić.
Na odmor se otišlo sa rezultatom 1:1.
U trećoj četvrtini je nervoza eskalirala, pa su suci koji su bili najlošiji dio ove priće prvo isključili pomoćnog trenera Mornara Renca Posinkovića, a nakon vodećeg gola za POŠK koji je postigao Barbarić i glavnog trenera Joku Krekovića pa je Mornar ostao bez kapetana i kormila. Sve je upućivalo na to da će se njihov brod nasukati. Onda stvari u svoje ruke opet uzimaju dečki u bijelom koji isključuju i pomoćnog trenera POŠK-a Škonlekovića. Mornar ima prigodu za izjednačenje iz peterca, ali udarac Antonijevića brani izvrsni Jelovina. Da stvari budu još i gore za Mornar dobivaju i gol pa odlaze u još veći rezultatski deficit. Nakon treće rezultat je još uvijek bio na strani POŠK-a 2:3.
Zadnju četvrtinu su bez vodstva na klupi izvrsno odigrali Mornarevci. Sa svih strana su bombardirali gol POŠK-a gdje je Duje Jelovina branio gotovo sve. Međutim ipak je Mornar došao do izjednačenja preko Marinića-Kragića i konačne pobjede kada je pola minute prije kraja Danijel Burić lobom riješio pitanje pobjednika u ovoj utakmici i pitanje tko će biti četvrti od hrvatskih klubova i ko će igrati sa Jugom, Primorjem i Mladosti za prvaka Hrvatske.
POŠK je kao što smo i slutili nakon poraza od Jadran (HN) kompromitirao sve ono što su napravili dobro u ovoj sezoni.