Šokantni poraz na Gripama

Šokantni poraz na Gripama

28. siječnja 2013. u 0:34 / KLUB: KK Split

Utakmica je ovo koja bi mogla stati u samo jednoj riječi: AJME! Splitski žuti su kao po nekom ustaljenom običaju odlučili prosuti sve ono dobro šta su odradili u prethodnim utakmicama. I da stvar bude još gora izgubili su utakmicu koja se nije smila izgubiti. Na ovaj način su opet u igru vratili Mađare i dodatno sebi zakomplicirali borbu za opstanak u ABA ligi.

Ništa žutima nije polazilo od ruke. Malo je koji igrač bija raspoložen. Može se tek primijetiti buđenje Ivana Mimice koji je proglašeni MVP utakmice, ali sve ostalo je bilo ispod svake kritike. Mađari su se pokazali kao ekipa koja je točno znala što hoće i na koji način zaustaviti igru Splita. Što se nikako ne može reći za naše košarkaše. Oni su vjerojatno misli da će pobjeda doći sama od sebe. I tako su pružili jednu užasnu partiju u kojoj su vjerovali ili ne u drugom poluvrimenu uspili pogodit 22 koša.

Trenutno se nalaze na 12. mjestu samo jednu pobjedu više od Širokog i dvije pobjede više od Szolnokia. Uz to slijedi neugodno gostovanje kod beogradskog Partizana gdje se šanse za pobjedu mjere u promilima. Ali nikad ne reci nikad jer žuti ove godine lakše pobjeđuju ozbiljnije ekipe. Za kraj naravno malo statistike koja će nam kazati da je MVP Ivan Mimica i da je najbolji asistent Srđan Subotić.

KK Split - KK Szolnoki Olaj 62:70