Žuti završili sezonu

Žuti završili sezonu

23. svibnja 2012. u 23:00 / KLUB: KK Split

Prije nego se osvrnem na ovu utakmicu svakako želim pohvaliti sve što su igrači Jugoplastike ovu sezonu napravili dobro. A dobrih stvari je bilo. Složila se dobra klapa. Ušlo se u ABA ligu sa treće pozicije šta u prijevodu znači besplatno. Uspili su pobjediti sve ekipe sa kojima su se susreli osim Repešine Cibone. Svako je bar jednom mora priznat da su žuti bolji, a nerijetko je to bilo i više puta. Sada svakako slijedi kraća pauza, a onda ide pospremanje kuće i slaganje ekipe za narednu sezonu koja će u Grad Split donijeti velika klubove europske košarke. Prije svih mislim na Partizan, Olimpiju i Maccabi. Veliki je to izazov za ljude koji rade u klubu i oko njega i još veći za mlađe igrače Jugoplastike koji bi sljedeću sezonu trebali postići punu afirmaciju na regionalnoj sceni.

Sada ću se naravno osvrnit i na utakmicu koja je zasluženo otišla na stranu Cedevite. Jugoplastika je bila ravnopravan suparnik tek prvu četvrtinu. Nakon toga u drugoj je uslijedio neobjašnjivi pad di su žuti izgledali paralizirani. Jednostavno su sve splitske linije dodavanja probivene, a vanjski šut nije ni postoja. Domaćini su to naravno iskoristili i otišli na nedostižnu prednost koju su lagano održavali do kraja. Osim toga treba napomenuti da je Cedeviti u ovoj utakmici napokon proradija i vanjski šut. Reklo bi se u krivo vrime. Splitski igrači su pokušavali svojom igrom zabijanja pod koš sa pokušajima otvaranja sigurnih i lakih koševa, ali to jednostavno nije išlo. Zašto i ovoga puta nismo imali neko drugo rješenje, to je pitanje za stručni stožer i neka buduća vrimena.

Svakao treba spomenit i splitske navijače ŽUTE BEŠTIJE koji su organizirano krenuli u Zagreb bodriti svoju ekipu. Svaki veliki klub mora imat i svoje vjerne navijače.

I na kraju još jednom fala splitskim košarkašima na predivnoj sezoni, fala šta su košarku opet vratili u naš grad. Radujemo se i jedva čekamo početak nove ABA lige.


Cedevita - Split 96-70