Split brodosplit inženjering osvojio kup

Split brodosplit inženjering osvojio kup

28. travnja 2012. u 11:30 / KLUB: MNK Split

Igrači Splita su apsolutno zasluženo osvojili kup Hrvatske i to je naravno postala uobičajena praksa ove ekipe. Međutim treba napomenuti da to sve i nije bilo lako. Zagrebački Nacional je bio dostojan protivnik sve do početka drugog poluvrimena kada je Split ubacija u višu brzinu i doslovno razmontira goste. Utakmica je odlučena doslovno u prvih pet minuta drugoga poluvrimena kada je Split sa 1-1 otišao na visokih i nedostižnih 4-1.

Hat-trick na ovoj utakmici je postigao Ivan Radan čime se prometnuo u najboljeg strijelca ove utakmice. Osim njega na vrhunskom nivou je odigrao Branko Laura koji je postigao dva gola. Na vratima Splita briljantno je svoju priliku iskoristio mladi Josip Bilandžić koji je skinuo niz teških udaraca, te kazneni udarac. To je bilo toliko dobro da se izostanak prvog vratara Jukića nije niti primjetio. Ma svi su bili dobri.
Na kraju su gosti mogli samo stisnuti ruku pobjednicima i iskreno priznati da su spličani puno bolja ekipa.

Fešta je bila dostojna jedne tako močne i velike ekipe. Veselje je bilo neizmjerno, a prepuna mala dvorana na Gripama je gromoglasnim aplauzom pozdravila svoje malonogometaše.

KUP JE NAŠ. Sada počinje trka za prvenstvo Hrvatske.

Izdvojit ćemo i izjave K.Morine i Osibova.

K.Morina: Čestitam Splitu na osvojenom kupu Hrvatske. Apsolutno zasluženo. Mi smo dobro odigrali tri poluvremena ova dva dvoboja, ali za četvrto jednostavno nismo imali rješenja za ekipu Splita. Sve skupa sam zadovoljan dosadašnjim tijekom sezone. Sada nas čeka četvrtfinale Prvenstva Hrvatske protiv Marofa. Ako pobijedimo eto nas opet protiv Splita u polufinalu.

Osibov: Ovo nam je 7. kup Hrvatske. Meni je slađi nego prvi. Mi uvik idemo na osvajanje dvostruke krune i to znaju svi igrači koji su igrali i koji igraju za ekipu Splita.


ZEŠKO ČESTITA OSVAJAČIMA KUPA HRVATSKE.