Ubila ih slobodna bacanja

Ubila ih slobodna bacanja

18. travnja 2012. u 0:15 / KLUB: KK Split

Da mi je ko priča da ću posli onog ludila sa Cedevitom vidit jedan sasvim drugi Split reka bi mu da je lud i da se ide ličit. Igrači Splita su pobjedili sami sebe u utakmici u kojoj protivnik nije briljira. Dapače, bili su taman za dobiti ih. Međutim u redovima Splita osim Sobina i samo ponekad Mimice nije bilo dovoljno raspoloženih igrača. Zna sam da će nam kad tad slobodna bacanja okrenit leđa, ali nisam zna da ćemo baš ovoliko podbacit. Jer da smo kojim slučajem pogodili bar 50 % sada bi imali skroz drugu priču.

U ovoj utakmici je u potpunosti podbacija Srđan Subotić. Osim što nije bija efikasan u napadu dosta lopti je jednostavno preda protivniku. Vujčić neprimjetan, Babić malo i nedovoljno. Druge igrače trener Bavčević i nije baš koristija. Kapa dole Anti Grgueviću koji je preuzea rizik u dva navrata potega dvi vrlo važne trice. Ja sam se pita zašto to ne rade i drugi. Neprestano smo se zabijali pod koš, a nama je trebala vanjska linija. Meni nikako nije bilo jasno šta smo čekali na kraju i zašto nismo udrili presing? Ako već gubimo da izgubimo sa razumnom razlikom. Točnije manje od šest koševa.

I šta je najluđe na kraju smo imali šansu da poraz pretvorimo u dobar poraz. I to u dva navrata. I da dođemo u dobru situaciju. Međutim jednostavno za to nismo imali snage. Izgleda da će predstojeći odmor doći dobro jer je ekipa očito umorna od ovog ritma.

Split i dalje drži treće mjesto na tablici, ali se sada Zadar približija na samo jednu pobjedu razlike.


[Piše: "Zeško"]