Karlovac prvak Hrvatske

Karlovac prvak Hrvatske

26. rujna 2020. u 17:09 / KLUB: BK Nada SM

Karlovčani su u šestoj utakmici serije home runovima Herrere i Gojkovića pobjedili Nadu SM i osvojili naslov. Splitski sastav nije imao odgovor na dobro bacanje Mendoze. BK Olimpija 83-BK Nada SM 3:1

Karlovčani slave naslov, a splitski sastav ima za čim žaliti. Pogotovo za drugom i petom utakmicom serije. Drugom jer su po svemu viđenom trebali pobjediti, a petom jer su dozvolili karlovčanima da se vrate iz mrtvih. Današnja utakmica je bila borba dva bacača. Mendoze iz Karlovca i Olića iz Nade SM. Mendoza je u tom dvoboju primio samo jedan bod dok je Olić primio tri. Nada SM je povela sa 0:1 udarcem za dvije baze Hrvoja Tadića u 3. izmjeni, a Karlovac je uzvratio u istoj izmjeni sa dva home runa. Prvi je udario Gojković, a drugi Herrera koji je na kraju udario za još jedan bod i potvrdu pobjede. Splitski napad je izgledao poprilično jalovo i bez ikakve ideje za povratak u ovaj susret. Mendoza je bacio čak 15 K(direktnih izbacibanja)

Na kraju treba notirati da je najbolji bacač PH Jones iz Nade SM, najbolji udarač Herrera i MVP Mendoza obojica iz Olimpije 83.