Sjećanja na Munchen ne blijede

Sjećanja na Munchen ne blijede

13. travnja 2012. u 19:48 / KLUB: KK Split

Od trenutka kada sam doša na splitske Gripe ima sam samo jednu želju. Da šta brže prođe tih pola sata i da napokon počme konferencija za medije. Iako se presica nastavno trebala odnosti na nadolazeći susret sa Cedevitom malo je koga bilo briga za tu utakmicu kada je Goran Sobin poočeja pričat o Munchenu i prvoj tituli prvaka Europe splitskih Žutih. Svi smo ga slušali i na trenutke se vratili u prošlost. Ja sam razmišlja di sam ja u tom trenutku bija kada su kroz zakrčena Kaštela igrači Jugoplastije išli prema Splitu. Jesam li zapeja u koloni u Sučurcu ili Gomilici. Drugi su naglas komentirali svoje doživljaje iz tog vremena. Na trenutak si se moga čutit ka da si opet u toj 1989. Kada je naš svit od Trogira do Splita zahvatila nezapamćena euforija i osjećaj ponosa i slave koje nama svjedocima toga vremena zauvik ostaju urezana u naša sjećanja.

Malo me vata i tuga jer pored Sobina koji onako skromno kaže da je samo odrađiva svoju rolu i da mu nije ni bilo teško pored Rađe sidi Nikola Vujčić, igrač koji je svoje najbolje košarkaške dane proveja van Splita. E da je bilo pameti ko zna možda bi i on osvojia koji europski trofej sa splitskim Žutima. Ali šta ćeš... Nema mista plakanju oli ti ga naricanju.

Na kraju se jedan novinar dositija i pita trenera Bavčevića mogli ste šta reć o Cedeviti. E taj je pokvarija sve. Čarolija je prestala. Trener se vratija u sadašnjost i reka kako će bar trojica igrača morati odigrati najbolje utakmice u dosadašnjem dijelu sezone ako se misli pobjedit.

Apostrofira je skok kao najvažniju kariku u ovoj nadolazećoj utakmici. Reka je i da nam u goste dolazi velika momčad i veliki klub. Nisam ga tija ispravljat jer je atmosfera bila svećarska. Ma kakva velika momčad i kakvi veliki klub. Ma ko je uopće ta Cedevita?? Otiša sam malo na njihove web stranice i moram priznat da sam bija oduševljen, ali gledam onu rubriku šta svaki veliki klub mora imati - POVIJEST. I naravno te rubrike nema. Oni su samo KK Botinec, Stribor, Hiron. Osim toga nisu oni ni velika momčad. Oni su plaćenici koji igraju za onoga ko im da više, a naši igraju besplatno. E to je velika momčad. Samo šta Tedeschiji i razni drugi tajkuni nisu to prepoznali kao nešto čime bi se mogli poistovjetiti.


[Piše: "Zeško"]