Inspiracija dobila Cibonu

Inspiracija dobila Cibonu

12. siječnja 2020. u 22:53 / KLUB: KK Split

Zazivao je trener Skelin prije utakmice inspiraciju i dobio je. Inspiraciju ključnih poluga svake iole ozbiljne ekipe. Inspiraciju Washingtona na poziciji playa, inspiraciju Vrankovića na poziciji centra kojima se pridodao ubojiti šut Gabrića. KK Split-KK Cibona 82:74

Kakva noč na Gripama. Najbolja za žute, najgora za plave. Trener Skelin je zazivao inspiraciju i dobio je. Inspiraciju u svim segmentima košarkaške igre. Osim toga i poslovično mlaka splitska publika je dobila inspiraciju i eksplodirala zajedno sa svojim ljubimcima. Žutke su diktirale navijanje i sve je izgledalo apsolutno kako treba u jedno velikom klubu.

Split je bio bolji i zasluženoo je slavio u derbiju. Vodili su žuti skoro pa i cijelu utakmicu i uvijek su bili na nekoliko koraka ispred Cibone. Cibona je imala samo dvije minimalne prednosti i to dovoljno govori o karakteru ove pobjede. U igri Splita nije bilo rupa i padova osim možda prvih nekoliko minuta zadnje četvrtine, ali to nas ovoga puta nije koštalo. Motori ekipe su bili Washington i Vranković koji su ostvarili double-double učinke. Washington koševe i asistencije, a Vranković koševe i skokove uz nevjerovatno visoku valorizaciju od 35. Njima se pridodao Gabrić koji je trpao i trpao te bio najbolji strijelac utakmice sa 21 postignutim košem. Ovom pobjedom Split je skočio na treče mjesto prvenstvene tablice, a sljedeći tjedan slijedi supervažna utakmica u Sarajevu i još jedan domaći derbi protiv Zadra u gostima.