Sveto trojstvo splitskog sporta u krizi

Sveto trojstvo splitskog sporta u krizi

31. listopada 2019. u 15:30 /

"Sveto trojstvo" splitskoga sporta je u rezultatskoj krizi, a treneri nemaju ili energije ili znanja da stvari pokrenu na bolje. Damir Burić igra nedopadljivi nogomet, Ante Grgurević nepozantu verziju košarke, a Ivan Asić kaže da nešto treba promijeniti.....

Hajduk, Jugoplastika i Jadran su u rezultatskoj i igračkoj krizi. Ta agonija več traje neko vrijeme bez ikakvih naznaka da će stvari uskoro krenuti na bolje. Krenimo od Hajduka i blijedih i nedopadljivih igara u kojima naši bijeli ne znaju što sa loptom u zadnjih 20 metara odnosno ne znaju kako stvoriti priliku za gol i to igrači sami priznaju dok trener Damir Burić odgovorno tvrdi kako nezna što se to dogodilo u drugom poluvremnu utakmice gdje mu je Gorica pokazala kako se postižu golovi.
Da stvari budu još gore za bijele baš sada dolaze najteži ogledi u prvenstvu nakon kojih nema popravnog ispita. Jeli Burić taj koji može usmjeriti bijeli brod prema drugom mjestu i LP vidjeti ćemo uskoro.

Jugopalstika od samoga početka sezone igra neku nepoznatu verziju košarke. Ponekad dobijemo, a više puta izgubimo. Na gostovanju uopće nismo konkurentni, a nismo niti konkurentni protiv ozbiljnih ekipa koje nam dođu na Gripe. Na svu sreču sezona je tek počela pa se ima vremena za popravljanje stanja. Naravno da to nije jednostavno i da za bilo kakve pomake na bolje trebamo reakciju ili trenera ili igrača ili po mogučnosti oboje. Kemije nema to je svima koji prate žute jasno i teško da će je i biti. Jeli Grgurević i dalje zaslužuje biti trenerom vidjeti ćemo uskoro.

Jadran je posebna pjesma. Mlada je to ekipa sa trenerom koji je više spreman voditi gotove igrače. I kada ima takav proizvod može biti neugodan što je pokazao kao trener Primorja. U Jadrana je već treću sezonu, a sve je manje više isto. Jadran je prvak samo Grada Splita što i nije teško s obzirom u kakvim se financijskim situacijama nalaze Mornar i POŠK. Odnosno za takav rezultat nije trebalo potrošiti ovoliko novaca. Od ozbiljnijih ekipa, a to su Jug , Mladost i Jadran HN smo miljama daleko. Asić je svjestan da mu ekipa ne igra obranu, dok su kontre spopre i neučinkovite. Samokritičan je u izjavama i otvoreno kaže da se ovako više ne može odnosno da nešto treba mjenjati.

Kao zajednički zaključak za sva tri kluba se nameče da se nešto treba mjenjati, možda za početak trenere jer ipak su oni ti koji su odgovorni za izvedbu na terenu.