Zabočani i 101 dalmatinac

Zabočani i 101 dalmatinac

3. travnja 2012. u 22:55 / KLUB: KK Split

Kakva je to utakmica bila. Utakmica u kojoj je Split na poluvrime ima 39-50. Svi smo onda pomislili da je upisana još jedna pobjeda u nizu. Točnije četvrta, čisto onako da se napomene. Svi osim ekipe Zaboka koja je dala sve od sebe da se vrati u utakmicu. I šta je najgore od svega zamalo su i uspili. Ali samo zamalo. To je ona bitna činjenica koja razlikuje male od velikih.

Šta se sve događalo u toj trećoj četvrtini nije lako za prepričat. U svakom slučaju Split nije ušao 100%, a sport ne priznaje ništa osim toga. Domaćini su počeli pomalo stizat i onda su na oduševljenje domaće publike pogodili i dvi lude trice te poveli. I tu je priči bio kraj.

Balun u svoje ruke uzima doktor od košarke Srđan Subotić i zajedno sa još jednim doktorom Ivanom Mimicom vodi žute do zaslužene pobjede. Fascinantan je podatak da žuti u zadnjoj četvrtini gađali slobodna bacanja 18/20. Najefikasnij među žutima je bija Sobin sa 28 postignutih koševa. Osim toga zalipija je i jedno jako bitnu blokadu u trenucima kada se lomija rezultat. Subotić, šta reč osim najbolji kada treba 25 koševa, Mimica u obrani jednostavno savršen, u napadu sasvim dovoljno 15 koševa. Dijan, e taj je bitan, brdo skokova i 11 koševa. I šlag na kraju Vujčić, kralj pod koševima, a onako usput malo i razigrava ekipu čisto da se ne dosađuju. Postigao je 8 koševa, a može on i više. Ali za sve postoji i vrime i misto.

Sveukupno Split je odigra fantastičnu napadačku utakmicu i ostvarija 31 skok. Obrana je večeras bila na rezervi, ali ništa zato jer još uvik imamo dovoljno vrimena za nalit gorivo za završne obračune.

Svjetla reflektora u školskoj dvorani su se ugasila. Ekipa Splita je sila u svoj bus i ovo pitomo zagorsko selo napustila do neke druge prilike, a ekipa Zaboka i njihovi simpatični navijači će još dugo izbjegavati za laku noć svojoj djeci čitati priču 101 dalmatinac.[PIše: "Zeško"]