GNK Dinamo prvak, Hajduk četvrti

GNK Dinamo prvak, Hajduk četvrti

26. svibnja 2019. u 21:16 / KLUB: HNK Hajduk

GNK Dinamo je pobijedio Hajduka i tako na najbolji način zaključio fantastičnu sezonu. Bijeli su na kraju četvrti što je s obzirom na sve dobar rezultat. GNK Dinamo-HNK Hajduk 3:1

GNK slavi još jednu titulu od svog promoviranja u prvoligaško društvo u sezoni 2004/2005. Dakle 13. titula od osnutka i samo jedna prepuštena Rijeci je impozantan rezultat vrijedan divljenja, ali i zazora.
Zazora jer ako se uzme u obzir da je GNK trebao startati iz pete lige i ako se zna da bi baš svake godine napredovao za stepenicu prvoligaški status bi dohvatio tek 2008/2009. i vjerojatno osvojio ono što je njegovo. Njegova liga, njegovi suci, njegove titule.....(maksimalno 9).
A sada malo o Hajduku. Bijeli su dohvatili to četvrto mjesto i ušuljali se u Europu. Veliki je to podvig kada znamo kako je sve izgledalo na polusezoni. Oreščanin je doveo Hajdukovu igru na nivo gledljivosti. Caktašu pronašao poziciju koja ga je odvela do najboljeg strijelca HNL-a i žute majice SN-a. U Jairu je probudio Brazilca, a probudio je i uspavanoga Gyurcsa....
Posavec vrijedi puno više od onoga što se za njega traži, a mi imamo štedljivog predsjednika.
Sezona je ovo koja je svakako za zaborav. Još jedna bez trofeja, ali u ovoj smo doživjeli da gledamo u leđa i Osijeku i Rijeci.
Za sljedeču ciljamo najmanje drugo mjesto i dovodimo bar četiri pojačanja, tako je bar najavio Oreščaninov stožer. Najaviti borbu za prvo mjesto je ipak puno teže kada znamo tko je protivnik na druoj strani. Na našim stranicama se ne bavimo navijačima, ali kako su nas povukli za jezik morati ćemo komentirari iznimno šaljivu poruku BBB koji su iskoristili pjesmu Vojka V.
Istina je da smo mi u Splitu skloni teorijama zavjera i krivljenu svakoga osim nas samih. Ali i unatoć svemu tome nam nije jasno što o tome ima za reči navijačka udruga koja navija za nepostojeći klub. Klub koji im je pred očima poslan u stečaj, bez ikakva otpora. I danas bez ikakva srama navijaju za novostvoreni mafijaški GNK sami sebe uvjeravajuči da je to onaj stari Dinamo kojega smo svi simpatizirali.
Dinamo to smo mi - Ko ste vi ljudi?