Caktaš za pobjedu

Caktaš za pobjedu

10. veljače 2019. u 19:32 / KLUB: HNK Hajduk

Caktaš je pogodio za pobjedu protiv vrlo dobre Lokomotive u odličnoj utakmici na Poljudu. Utakmici punoj tempa, prilika i golova. Poveo je Hajduk golom Ismajlia, poravnala Lokomotiva golom Uzunia, a pobjednički gol je postigao Cakaš. HNK Hajduk-NK Lokomotiva 2:1

Odlična utakmica na Poljudu uz velebni navijački dekor je na kraju zasluženo pripala bijelima. Hajduk je bio bolji i konkretniji, a Lokomotiva je prijetila iz kontranapada. Od samoga početka redale su se prilike Bijelih. Caktaš glavom preko grede, Kalik promašuje cijeli gol iz izgledne situacije i onda iz prekida kojega je izveo Palaversa iz blizine pogađa Ismajli. Erupcija oduševljenja je zahvatila Poljud, ali naravno tu priči nije bio kraj. Gosti sa Kajzerice se nisu dali impresionirati pa su u drugome dijelu složili izvrsnu kontru u kojoj je Lesjacks idealno poslužio Uzunia kojemu stvarno nije bilo teško pogoditi za poravnanje.
Bijeli opet uzvračaju silovito prekio Caktaša koji para mrežu za novo vodstvo što će se na kraju pokazati kao konačni rezultat ove utakmice. Lokomotiva je imala još jednui izglednu priliku za poravnanje, ali je Posavec bio priseban sačuvavši tri boda. Dva derbija i dvije pobjede su veliki vjetar u leđa treneru Oreščaninu u nastojanju da se domogne Europe.