Miroljubivi derbi na Gripama

Miroljubivi derbi na Gripama

25. siječnja 2019. u 20:57 / KLUB: MNK Split

Split i AFCU su podijelili bodove u gradskom derbiju. Splitu je pripalo prvo, a AFCU-u drugo poluvrijeme ove utakmice u kojoj niti jedni niti drugi nisu bili dovoljno konkretni za sva tri boda. MNK Split-AFCU 1:1

U susretima sa AFCU-om smo ove godine ostali bez pet bodova. Dovoljno je pogledati tablicu i sasvim je jasno da su baš studenti glavni krivci što več sada nismo bodovono poravnani sa Dinamom na diobi 4. i 5. mjesta.
U ovoj utakmici nitko nije zaslužio pobjedu. Bila je tvrda, ne baš gledljiva sa samo dva postignuta gola. Jedan u našoj, a drugi u njihovoj mreži. Prvo poluvrijeme su studebnti bili za nijansu bolji, a mi smo poveli sretnim golom Sekulića. Svemu je prethodio slobodni udarac Ćorluke koji je golman Bilić kratko odbio ispred natrčalog Sekulića.
Nakon toga smo imali još nekoliko izglednih situacija za povisiti vodstvo i rješiti pitanje pobjednika, ali nismo odreagirali dobro.
U drugome smo mi bili bolji, a studenti su poravnali golom Šuljića. Naime Šuljić je olako slomio Sekulića i sa nekih 7-8 metara matirao Čizmića koji je u ovoj utakmici pokazao da njegovo vrijeme dolazi.
Sve skupa rezultat utakmice je bio i realan, a ovo je najlošija predstava naših momaka od dolaska Marinka Mavrovića na klupu.