Pobjeda u produžecima

Pobjeda u produžecima

15. prosinca 2018. u 20:17 / KLUB: KK Split

Split ove godine očito bez drame ne može. U rupi do zadnje četvrtine, Rebićeva trica za produžetke i Kovačevičeva za potvrdu vrijedne pobjede. KK Zabok - KK Split 86:91

Do vrijedne pobjede došli smo bez nominalno prva tri playa čime je ova pobjeda još vrijednija. Cijelu utakmicu smo bili u zaostatku ponekad i onom dvocifrenom ali nismo odustajali.
Najgore je bilo sredinom treče četvrtine kada smo bili na -14. U život nas je vratio Kovačevič sa ludom tricom. Tricom koja nam je dala snage kada su več svi u dvorani mislili da je gotovo. Zabok je imao veliku prednost i polovinom zadnje četvrtine plus 11, ali je onda Gabrić bio taj koji je pogodio tricu i odbio potpisati kapitulaciju.
I da ova utakmica ima još jednog junaka pobrinuo se Bruno Rebić koji pogađa tricu za produžetke u kojima smo napokon slomili vrlo dobrog domačina.
Ovo je dakle bila tricaška noč žutih. Tri trice su nas povele do pobjede. Kovačević (šut za tri 4:5, ukupno 16 poena), Gabrić i Rebić.
Najbolji od žutih Pavle Marčinković (20 poena, 7 skokova, 6 asistencija) i Mateo Kedžo (19 poena, 7 skokova, 5 asistencija). Mauro Veljačić odigrao je tek 13 minuta i to je novi udarac na tanki roster naše ekipe. Trice nisu ono na što se možemo uvijek vaditi, a u ovakvom ritmu i sa manjkom igrača ćemo se teško moči nositi na duže staze. Igračima svaka čast jer daju i više od svojih mogućnosti. Polusezona je, ako ne računamo Alkara završena, a pojačanja za nastavak još nema.
Od srijede u Vršcu igramo drugi dio one bitnije ABA2 lige.