Kirevski briljirao, Split pobjedio

Kirevski briljirao, Split pobjedio

23. studenog 2018. u 21:33 / KLUB: MNK Split

Split je pobjedio i napravio iskorak prema sredini tablice. Prvo ime susreta je Toni Kirevski koji je postigao dva gola, ali onaj prvi najbitniji pred sam kraj prvog dijela je bio pravo malo remek djelo. MNK Split-MNK Osijek Kelme 3:1

Split je pod ravnateljskom palicom novog trenera napravio bitan iskorak prema sredini tablice. Druga pobjeda i sedam bodova su u ovome trenutku veliki kao kuća. A nije baš bilo lako i unatoć golemoj terenskoj premoći naše ekipe. U prvome poluvremnu je i definitivno na terenu postojala samo jedna ekipa, a gosti su se izvlačili na račun obrana svoga golmana Bolšeca. Naši napadi su se uglavnom svodili na udarce izvana i solo akcije Sekulića na poziciji pivota koji jednostavno nema sreće kod realizacije. I kada se činilo da će prvo poluvrijeme završiti bez golova ukazao se Toni Kirevski. Ono što se tada dogodilo spada u trenutke genijalnosti jedno genijalca. Kirevski je pošao svoga čuvara na lijevoj strani i sa nekih 5-6 metara skroz iskosa rasparao rašlje osječkog vratara. Dovoljno za ovacije publike koja se do tada vjerovatno pitala ima li itko raspoložen tko može postići gol u domačem sastavu.
Drugo poluvrijeme smo nastavili pritiskati, a kao plod takve igre je došao gol Jurjevića koji se na poziciji pivota lako oslobodio svog čuvara i sigurno povisio na 2:0. Splitski napadi i dalje nisu jenjavali, te je put ka sigurnom vodstvu trasirao Vladović. Pogodio je vratnicu nakon izvrsne akcije, a na odbijenu loptu je natrčao tko drugi nego igrač utakmice Kirevski i povisio na 3:0.
Gosti se niti nakon tako visokoga vodstva nisu predavali. Napadali su i smanjili vodstvo nakon nespretnog i nesretnog autogola Marića.
Da stvari budu gole nad glavom našeg sastava je visio taj 6 prekršaj. Naravno nismo izdržali, jer ga je Sekulić skrivio nakon jednog nesmotrenog starta na sredini terena. Kazneni udarac sa deset metara sigurno brani Luketin, a prije samoga kraja ovoga susreta to čini još jedenom nakon nesmotrenog prekršaja Tešije. Sve u svemu zaslužena pobjeda Splita koji je sada na sedam bodova i lagano klizi prema sredini tablice.