HNS ili LUD .... ZBUNJENOG

HNS ili LUD .... ZBUNJENOG

11. listopada 2018. u 14:33 /

FC Split je i unatoč pobjedi od 7:1 u 1.kolu HMNL za zelenim stolom ostao bez bodova. Naime za Split je nastupao Ante Ćorluka igrač koji iz prethodne sezone vuče 3 žuta kartona i kao takav nije smio biti u zapisniku za utakmicu.

Taman kada se malo smire strasti oko HNS-a isplivaju nove nelogičnosti ili još bolje rečeno teške nebuloze.
FC Split ostaje bez tri boda iako je greška kluba svedena na minimum. Pravilnici HNS-a su zreli za potpuni remont, jer što reči nakon ovakve situacije.
Povjerenik za natjecanje je dužan klubovima 48 sati prije odigravanja kola uputiti mail sa popisom igrača koji su kažnjeni odnosno koji ne mogu nastupati u tekučem kolu. Povjerenik za natjecanje je svoju svetu dužnost ispunio, ali mu se potkrala pogreška i nije mail poslao FC Split. Osim toga i famozni sustav Comet koji ne dozvoljava da se za utakmicu unese ime igrača koji je kažnjen je zakazao jer pri upisu imena Ante Ćorluka nije bilo nikakvih problema.
Po čemu bi onda ljudi u klubu ili igrač mogli znati da ne mogu nastupati ili još bolje zašto bi i pored svega ovoga oni trebali biti odgovorni.
Zašto pita se svatko normalan. Znači povjerenik koji je plačen da brine o takvim situacijama i tehnika odnosno Comet su zakazali. Ali u pravilniku piše još nešto što krimen baca na klub i igrača. Piše vjerovali ili ne da i unatoč obvezama povjerenika klub i igrač moraju sami voditi evidenciju o svojim kartonima. Je li to službena evidencija, naravno da nije i zašto bi je onda uopće itko vodio.
Greške su dakle moguće i unatoč predanom radu Povjerenika za natjecanje i Cometu, a klubovi za ovakve propuste ne mogu i nesmiju biti odgovorni. Pravilnik treba mijenjati odmah da se ovakove situacije više ne bi ponavljale.

BRAVO HNS

Zanimljivo je naravno u svemu tome i ponašanje gostujućeg sastava iz Zagreba Alumnusa. Oni su zamislite došli iz Zagreba u Split odigrati utakmicu i vjerovatno izvući što bolji rezultat. Prije utakmice imali su uvid u zapisnik gdje je bilo razvidno da se tamo nalazi i ime Ante Ćorluke koji nema pravo nastupa. Fair-play je u ovome slučaju izostao jer nisu ukazali našem klubu na tu činjenicu i mudro su odigrali do kraja utakmicu u kojoj su razbijeni, a onda su odlučili uložiti žalbu koja je na žalost futsala i realizirana.

BRAVO ALUMNUS