Jadran je u Ligi prvaka

Jadran je u Ligi prvaka

10. listopada 2018. u 20:13 / KLUB: VK Jadran

Jadran je u Ligi prvaka. Obranjena je prednost iz Zadra i Split napokon nakon 1999.g. ima jedan klub u elitnom europskom natjecanju u vaterpolu. Jadran (HN)-Jadran 6:6

Jadranaši su nakon duge 24 godine izborili nastup u elitnom europskom natjecanju. Liga prvaka se igra u Splitu i za to im hvala bez obzira da li će se uspijeti kvalificirati na final eight Starog kontinenta.
Sve će naravno ovisiti o ambiciji uprave. Jer u vaterpolu je sve manje više unaprijed jasno. Koliko novca toliko i muzike.

Jadran je veći dio utakmice odigrao vrlo dobro, a Jadran HN je tek u posljednjoj četvrtini pokušao zakomplicirati utakmicu što je na vrijeme svojim golom za 5:6 osujetio Šetka.
Jadran je cijelu utakmicu bio u osjetnoj prednosti (4:1, 5:2), a konačni rezultat je posljedica opuštanja u zadnjoj četrtini kada su je u glavama Jadranaša sve bilo gotovo.
Za Jadrana su u ovome povijsnom susretu golove zabili su Aljoša Kunac, Ivan Domagoj Zović, Boris Popović, Marin Delić, Anđelo Šetka i Nathan Mckenzie Power.
Skupina B Lige prvaka broji 8 klubova. Tu su već dva hrvatska kluba dubrovački Jug CO i zagrebačka Mladost, te aktualni europski prvak grčki Olympiacos, mađarski Szolnok, njemački Spandau 04 i Waspo Hannover, te Verona.
Prvo kolo po skupinama bit će odigrano 17. listopada, a posljednje je na rasporedu 15. svibnja 2019. godine. Final Eight je na rasporedu od 6. do 8. lipnja sljedeće godine.